Sting i Trädgårdsföreningen

Biljetterna har vi haft i tre år och konserten skulle vi sett 2020, men igår var det äntligen dags för konsert med Sting i Trädgårdsföreningen i Göteborg. Förra året köpte vi till en biljett till yngste sonen och han sänkte medelåldern i parken rejält. Turnén heter My songs och är döpt efter samlingsskivan med samma namn som släpptes i maj 2019. Innan huvudpersonen äntrar scenen agerar hans son Joe Sumner förband med sin gitarr. Vi får se en ganska ordinär gitarrkille som sjunger mer högt än bra och spelar låtar med synnerligen banala texter. Ingen höjdare alltså, men när han kommer tillbaka och gör sin pappa sällskap när det är dags för extranummer är det ändå lite fint.

Vi bjuds på en rejäl hitkavalkad som inleds med Message in a bottle, en av mina absoluta favoriter. Den följs av Englishman in New York och If you love somebody set them free. När det därefter är dags för Every little thing the does is magic känns det som att biljetterna redan är värda varenda krona. Sting har passerat 70, men rösten håller verkligen! Lite charmigt är det att han använder en riktigt sliten bas, som ser ut att ha varit med mycket länge. Länge har också gitarristen Dominic Miller hängt mer, hela 32 år har han och Sting spelat med varandra. Den andra gitarristen på scen heter Rufus Miller och är hans son. Det är dock ingen tvekan om att han fått jobbet på egna meriter.

Det är riktigt skickliga musiker som gör Sting sällskap som keyboardisten Kevon Webster med en riktig Schaffer-tunga. Yngst på scen är Shane Sage som briljerar på munspel, som vanligtvis är ett instrument jag klarar mig utmärkt utan. Trummisen Zack Jones ser inte mycket äldre ut än 15, men med tanke på att Sage hoppat av college för att åka på turné måste Jones i alla fall ha passerat 20 (ännu troligare är att han helt enkelt ser väldigt ung ut). Körar gör Melissa Musique och Gene Noble, två riktigt bra sångare. Den senare bidrar med Juice WRDLs Lucid dreams när Shape of my heart spelas och han gör det på ett fantastiskt sätt. Ett fint nummer och sådana var det gott om. Seven days, Fields of gold, Walking on the moon och Every breath you take, han har många hits den gode Sting. Roxanne finns bland konsertens extranummer och spelningen avslutas med en finstämd Fragile.

Regnet höll sig borta och Göteborg visade sig från sin finaste sida. Riktigt roligt att äntligen få gå på konsert igen.

6 reaktioner på ”Sting i Trädgårdsföreningen”

    1. Nej då, han lyssnar massor på ”gammal” musik och kunde de flesta låtar igår. Den andre sonen valde däremot bort konserten. I augusti går dock hela familjen på Håkan Hellström.

  1. visst är det roligt att det börjar bli mera normalt igen. kanske blir det nu år tre äntligen dags för Kyoto – resan som bokades 2020.
    blir det ingen kulturfråga idag?😢

Kommentarer är stängda.

Rulla till toppen
%d bloggare gillar detta: