Veckans kulturfråga v.4 2022

Vi stannar i filmernas och tv-seriernas värld även den här veckan. Ofta är det lite extra pirrigt när en favoritbok ska bli film eller tv-serie och det handlar veckans kulturfrågor om.

Vilken bok skulle du vilja se som film eller tv-serie? Vilka skådespelare vill du se i huvudrollerna?

Att se sina favoritböcker som tv-serier eller filmer är alltid lite läskigt. Ibland är det faktiskt så att jag väljer att inte titta eftersom jag inte vill att läsupplevelsen ska förstöras. Det hade dock varit spännande att se den moderna klassikern Den hemliga historien av Donna Tartt som tv-serie och då hade jag velat se Timothée Chalamet som Richard Papin,  Anya Taylor-Joy som Camilla, Lucas Hedges som Bunny och Christian Bale som Julian Morrow.

8 reaktioner på ”Veckans kulturfråga v.4 2022”

  1. Bengt Erik Eriksson

    Det är obegripligt att ingen (så långt jag vet) har gjort filmer eller tv-serier utifrån Nina Bouraouis böcker. I stort sett alla skulle kunna bli helt fantastiska i dramatiserad form och ge en annan dimension till de helt suveräna texterna. Fick jag bestämma en att se först så får det bli “Strändernas skönhet”. Att välja skådespelare är säkert regissörerna bättre på. Mer franskt: Marie-Helene Lafons böcker, exempelvis “Annonsen” skulle kunna bli hur bra som helst som filmer.

Kommentarer är stängda.

Rulla till toppen
%d bloggare gillar detta: