Just nu i oktober 2021

Jag har just överlevt årets boksmällevecka om än knappt. En lugnare Bokmässa än vanligt, men ändå en intensiv helg, vilket märkts på min energi. Självklart helt värt det. När september nu övergår i oktober och hösten är här på riktigt är det dags att kolla det kulturella nuläget med hjälp av en just-nu-enkät.

Även förra året vid den här tiden kände jag mig ovanligt trög, så kanske är det normaltillståndet. Då läste jag Allt vi har gemensamt av Sanna Torén Björling som var en av de bästa böcker jag läste 2020 och hade just påbörjat  Lisa och Lilly av Mian Lodalen som faktiskt aldrig blev utläst.

Så här ser det ut just nu:

Just nu läser jag lite här och där. På jobbet läser jag Mullbärsträdet i Aleppo av Kadir Meral och den är snart utläst. Hemma varvar jag Hummerns sköld av Caroline Albertine Minor, Så nära att det bränns av Christina Lindström och När livet har andra planer av Anna Alemo.

Just nu tittar jag på Deg på svtplay av Levan Atkin, med bland andra Bianca Kronlöf och Helena af Sandeberg. Är på avsnitt 4 av 6 och gillar, även om jag inte är helt knockad. Den fick mig däremot att ta upp serien Good girls igen och jag är mitt i andra säsongen. Mycket underhållande.

Just nu lyssnar jag på Kvinnor jag tänker på om natten av Mia Kankimäki och det går långsamt. En bra bok och en helt okej uppläsning, men jag hittar bara korta stunder att lyssna. Får se om det blir mer när jag ska rensa växthuset i helgen. Sedan lyssnar jag lite otippat på George Michael då ett klipp dök upp någonstans i mitt flöde. Även om han aldrig varit någon jätteidol finns det en del pärlor i hans produktion, som A different corner, I knew you were waiting (for me) med Aretha Franklin och fantastiska As med Mary J. Blige.

Just nu längtar jag efter att fina höstdagar ska ersätta det eviga regnandet. I helgen är dock planen att hålla mig i växthuset och fixa inför vintern. Mycket ska rensas ut, jord ska fyllas på och jag tänker mig lite vinterodling. Vi får se vad det landar. Ska hur som helst bli skönt med en lugn helg, för därefter väntar några intensiva veckor. Även om Nobelpriset tappat lite av sin glans längtar jag också efter att få veta vem som tilldelas årets pris. Det borde avslöjas på torsdag.

 

Vill du läsa fler just-nu-uppdateringar kan du klicka dig in till Helena, Anna och Ulrica. Svara gärna själv också!

6 reaktioner på ”Just nu i oktober 2021”

  1. Kvinnor jag tänker på om natten har jag tänkt läsa men vet inte när jag ska hinna det. Hösten är intensiv. Jag längtar också efter fint höstväder, för även om jag bor i lägenhet och inte odlar så piggar det upp.

    Jag har också svarat på min blogg 🙂

Kommentarer är stängda.

Rulla till toppen
%d bloggare gillar detta: