Någon annans tidsfördriv

I boken Någon annans tidsfördriv låter Ann Edliden oss kliva in i en värld som för mig är ganska obekant. En medievärld där dokusåpor skapas och därmed nya kändisskap. Huvudpersonen Doris arbetar med skandalsåpan Château Amore, men är inte delaktig i själva inspelningen. Istället är det hon som får ta hand om alla mediala skandaler i efterhand. Hon trivs trots allt med jobbet och arbetskamraterna Christoffer och Jossan är viktiga i hennes liv. Jossan, som får representera den unga, hungriga influensern som lever för att få fler följare på Instagram. En stark närvaro i sociala medier är viktigare än någonting annat.

Sociala medier har ganska naturligt en stor roll i boken och dessutom får vi följa med Doris på äventyr i dejtingapparnas underbara värld. Där finns Petter, som skulle kunna vara hennes perfekta, nya pojkvän. De skriver en hel del till varandra, men han lyckas förhala den första, riktiga dejten. Hennes rumskompis Linnea finns där alltid som stöd och uppmanar Doris att vara försiktig.

Det märks att Edliden är hemma i Doris miljö och jag tycker mycket om hennes skildring av en värld där yta är av största betydelse och konflikter skapas om de inte uppstår av sig själva. När Petter inte är den han utger sig för att vara behandlas också frågan om ärlighet på sociala medier. Hur mycket ljuger folk egentligen för att få det de vill? Mycket, är svaret på den frågan och det skapar ett rejält driv i romanen.

Någon annans tidsfördriv är riktigt bra och innehåller både humor och svärta. Jag gillar Doris skarpt och även om hon ställer till det för sig själv ibland är hon ärlig även när hon inte tjänar på det. Ann Edlidens debut är en fin sådan och jag såg på Debutantbloggen att hon nu skriver på den svåra tvåan. Heja dig, Ann, det kommer att bli utmärkt! Du är för bra för att förbli en enboksförfattare.

3 reaktioner på ”Någon annans tidsfördriv”

  1. Här gör man sin veckliga (ja, det borde vara ett ord) googling och hittar en sån här fin recension. Vad roligt! Tack så mycket, blev väldigt glad. Hoppas du kommer gilla nästa bok också.

Kommentarer är stängda.

Rulla till toppen
%d bloggare gillar detta: