Tell me a secret

Jane Fallon skriver underhållningslitteratur som ofta innehåller hämnd och inte sällan är lika spännande som deckare. Tell me a secret är inget undantag. Vi får möta Holly som arbetar som manusskrivare och som just fått ett nytt jobb. Hon ska bli ansvarig för sin avdelning och det är ett stort kliv uppåt. Den som peppar henne mest är vännen och kollegan Roz, men klart är att det finns någon som motarbetar henne. Märkliga saker händer nämligen och Holly hamnar i en rad pinsamma situationer. Mail skickas från hennes dator, manus ändras på ett inte så trevligt sätt och Holly börjar få panik.

Privatlivet är helt ärligt också sådär. Visserligen ska Holly snart bli mormor, men hon har det ganska knapert och trots en höjd lön behöver hon hyra ut ett rum i sin lägenhet. Hon får hjälp av sin bästa vän Dee och hennes make Gavin och det står snart klart att de kommer att finnas där för Holly i vått och torrt. I jakten på den som ställer till det för Holly gör de verkligen allt och lite till.

Jag gillar verkligen de karaktärer som Fallon skapat och tycker att det är skönt med en ganska vanlig, medelålders, ensamstående kvinna får vara huvudperson och dessutom utan att fundera över över utseende eller att hitta en man. Jakten på svikaren på jobbet är underhållande att följa och jag skrattade högt flera gånger under läsningen. Lite väl mycket extra allt blir det till slut, men jag måste ändå rekommendera Tell me a secret varmt. Humoristisk underhållningslitteratur som är perfekt sommarläsning!

Rulla till toppen
%d bloggare gillar detta: