Veckans kulturfråga v.16 2021

På fredag är det Världsbokdagen och även om böcker självklart är viktiga alla dagar på året är det här en extra speciell dag. Idag blir det två frågor som handlar om läsning och böcker. Svara på en eller båda.

Vad betyder böcker och läsning för dig?

Hur uppmärksammar du Världsbokdagen på fredag?

 

Jag har alltid varit en läsare så länge jag kan minnas och många minnen från min barndom inkluderar högläsning, egen läsning och gemensam läsning. I den senare tonåren läste jag lite mindre, men att jag skulle läsa litteraturvetenskap på Universitetet var en självklarhet, även om just läraryrket kanske inte var det. Jag har inte ångrat mitt yrkesval som innebär att litteraturen är central även på jobbet.

Läsning och böcker betyder lugn och avkoppling, men också gemenskap. Jag är så otroligt glad över alla jag mött och lärt känna genom just mitt intresse för litteratur. Så härligt att ha människor i mitt liv som inte alls tycker att det är konstigt att jag ger minst ett boktips i timmen.

Just Världsbokdagen vet jag inte om jag kommer att uppmärksamma så mycket i år. Jag kommer att nämna det för mina elever såklart och det slumpar sig så att alla mina tre svenskklasser har läsprojekt just nu. Eftersom jag träffar dem alla på fredag blir det fullt fokus på böcker.

7 reaktioner på ”Veckans kulturfråga v.16 2021”

  1. Världsbokdagen är inget jag engagerar mig i, men jag har skrivit några rader om mitt förhållande till böcker. Jag är något av en bokfetischist 🙂

Kommentarer är stängda.

Rulla till toppen
%d bloggare gillar detta: