Utvärdering av min läsning i januari

Målet i januari var att läsa böcker som kom ut 2020, men som jag inte hann med. Att jag inte skulle hinna med listan med 30 böcker var en självklarhet, men några blev faktiskt lästa. Totalt läste jag elva böcker i januari, vilket är det mål jag satt och sju av dem fanns på listan. Rätt hyfsat ändå.

Böckerna jag läste var i tio fall av elva skrivna av kvinnor. Fyra var debutanter och ytterligare en författare var ny för mig. En nobelpristagare fanns bland dem och två som nominerats till Borås Tidnings Debutantpris. Tillsammans representerar de sju länder och det känns som en bra början. Roligt är också att jag läst såväl lyrik som noveller. Det händer inte varje månad.

Vill du se listan med böcker jag har läst kan du klicka här. I eftermiddag avslöjar jag vad februari månads tema är.

 

Photo by marqquin on Unsplash

Scroll to Top
%d bloggare gillar detta: