En tur till Pilane

 

Det har blivit en tradition att åka till Pilane i samband med att jag hänger lite i Annas sommarstuga och det är alltid en fin utflykt. Skulpturparken på Tjörn består av åtta hektar och promenaden runt området är riktigt härlig. Där finns skulpturer såklart, men också forntida gravar och ganska ofta ett stort gäng får. I år var fåren på annan plats och istället var området fyllt av vackra ängsblommor. Ett tips är att besöka parken strax före stängning, som vi gjort de senaste två åren. Då är ljuset vackert och trängseln obefintlig.

En favorit bland skulpturerna är det gigantiska vita huvudet med namnet Anna, som konstnären Jaume Plensa gjort. Anna blockar ut över havet och kan ses från långt håll. I parken kommer du nära och skulpturen är vacker oavsett.

Charlotte Gyllenhammar är en återkommande utställare i Pilane och en stor personlig favorit. Hennes skulpturer av barn är ofta både rörande och tänkvärda. I år återkommer barnet i den allt för stora overallen och nu i större format kallad Out/Giant. Mycket fin. Dessutom finns Night descent som föreställer en flicka som står på händerna.

En övergiven Volvo lockar till skratt. Konstverket kallas Explorer och är skapat av Roland Persson. Jag gillar det skarpt.

En annan favorit är den ganska klassiska skulpturen Girl feeding a two headed rabbit av den finske konstnären Kim Simonsson. Den för tankarna till Alice i Underlandet och jag rekommenderar att ni klickar er vidare till hans hemsida, för där finns mycket cool konst.

Om ni har vägarna förbi tycker jag definitivt att ni ska besöka Pilane för en minnesvärd konstupplevelse.

 

 

2 reaktioner på ”En tur till Pilane”

    1. Så vacker natur! Gillar verklige idén med konst i det gröna och i år är det verkligen bättre än någonsin att parken finns.

Kommentarer är stängda.

Rulla till toppen
%d bloggare gillar detta: