Tänk snabbt! (vecka 26)

Jag får se hur många veckor i sommar som jag publicerar utmaningen Tänk snabbt, men idag kör vi i alla fall. Jag har just fått semester och börjar varva ner. Hoppas att ni också får ledigt om inte nu så snart. Veckans snabba val handlar mycket om sommaren.

Jag är ingen badare, men några dopp på sensommaren kan det bli. Är du en badare eller en badkruka? Om du badar, föredrar du då hav eller sjö? Eller så väljer du hav eller sjö utifrån helt andra parametrar än just bad.

Kokt potatis på vintern är ingen favorit, men den här tiden på året är den fantastisk. Jag säger färskpotatis, men maken som är född i Småland och uppvuxen utanför Jönköping säger nypotatis. Vad säger du, färskpotatis eller nypotatis?

För den som tittar på Svt är deckarserier synonymt med sommar. Jag har hittat två serier som jag är sugen på, en på svtplay och en på tv4-play, men ingen av dem är den klassiska Morden i Midsomer. Istället tror jag att jag ska se Dublin Murders eller Morden i Helsingør. Har du sett någon av serierna? Vilken väljer du?

I sommar går Katarina Wennstams kommande bok Dockorna som följetong i DN Kultur. Gillar du konceptet med följetong eller väntar du på boken? Det kan gälla Dockorna specifikt, eller konceptet i allmänhet.

Veckans fem snabba lyder:

badare eller badkruka?

hav eller sjö?

färskpotatis eller nypotatis?

Dublin Murders eller Morden i Helsingør?

Dockorna som följetong eller vänta på boken?

 

Mina val ser ut så här:

badare eller badkruka? Jag är definitivt en badkruka av gigantiska mått. Möjligen badar jag i mitten av juli, men aldrig tidigare.

hav eller sjö? Hav är speciellt på många sätt, men jag har svårt för tång och maneter. Måste jag välja blir det därför bad i sjö även om det är vackert med hav.

färskpotatis eller nypotatis? Jag hade aldrig hört nypotatis innan jag träffade min man och undrar om det är han som är konstig, eller om det är något dialektalt.

Dublin Murders eller Morden i Helsingør? Svårt val då jag läst böckerna av Tana French som ligger till grund för Dublin Murders och det förstör ju spänningen, men miljön vinner.

Dockorna som följetong eller vänta på boken? Jag har svårt för att bara läsa ett avsnitt om dagen, så jag väntar. Alternativt att jag läser på DN Kultur när det kommit ett gäng avsnitt.

 

Vad väljer du? Tänk snabbt!

 

14 reaktioner på ”Tänk snabbt! (vecka 26)”

    1. Jag har ingen att skylla på tyvärr. Barnen badade redan i april och maken har badat några gången. Jag kör med glädje och läser en bok på land!

  1. Pingback: Tänk snabbt! (vecka 26) – Ellen Vikman

  2. Pingback: Fem snabba! – BOKHYLLAN I PEPPARKAKSHUSET

  3. Pingback: Tänk snabbt! – Tant Augustas tekopp

Kommentarer är stängda.

Rulla till toppen
%d bloggare gillar detta: