Tänk snabbt! (vecka 21)

Det är så väldigt skönt med en kort arbetsvecka, då min energi för distansundervisning börjar försvinna. Det blir svårare och svårare för varje vecka att hitta den energi som behövs för att genomföra lektioner och jag är väldigt glad att jag under förra veckan arbetade två dagar på plats på jobbet och då fick träffa en hel del elever om än på mer distans än vanligt. Nu hoppas vi bara på värmen, så att långhelgen kan spenderas utomhus.

Ni vet vid det här laget att jag fastnat för växthusodling och även den här veckan blir det några val som kan kopplas till trädgård och odling. Jag vill att du väljer mellan röda och svarta vinbär, samt mellan tomat och gurka. Vad väljer du?

Långhelg alltså. Hur brukar du fungera när det gäller aktiviteter vid ledighet. Planerar du eller gillar du att vara spontan?

Om du får tillfälle att läsa utomhus. Väljer du då att placera dig i solen eller i skuggan.

Kanske dricker du något också och jag vill att du väljer mellan två riktiga sommardrycker, nämligen rosévin eller bubbel.

 

Veckans fem snabba lyder:

röda eller svarta vinbär?

tomat eller gurka?

planera eller vara spontan?

läsa i solen eller i skuggan?

rosévin eller bubbel?

 

Så här väljer jag:

röda eller svarta vinbär? Om jag ska äta vinbär väljer jag röda, men saft ska göras på svarta vinbär.

tomat eller gurka? Tråkiga tomater som säljs i affärerna på vinterhalvåret klarar jag mig fint utan, men nu när vi ska odla själva ser jag fram emot att få äta riktigt goda, solmogna och söta tomater.

planera eller vara spontan? Jag är verkligen ingen spontan person, utan vill veta på förhand vad jag ska göra och om någon ska hälsa på.

läsa i solen eller i skuggan? Senare i sommar kommer jag att välja skuggan, men än så länge väljer jag helt klart solen.

rosévin eller bubbel? Jag älskar ju rosévin också, men om jag måste välja blir det bubbel.

 

Nu är det din tur. Vad väljer du?

11 reaktioner på ”Tänk snabbt! (vecka 21)”

  1. Pingback: Tänk snabbt! – Tant Augustas tekopp

    1. Jag var lite sen med vissa saker i år, men ska sätta lite ätliga blommor och rädisor i helgen är planen.

    1. Lite svårt att komma på också faktiskt. Det händer ju liksom ingenting nu för tiden, inga roliga premiärer eller andra kulturella trevligheter.

  2. Pingback: JoS blog » Blog Archive » Tänk snabbt (v21)

Kommentarer är stängda.

Rulla till toppen
%d bloggare gillar detta: