Tänk snabbt! Påskedition (v.15)

Nu är inte alla liksom jag lediga redan nu, men klart är ändå att vi går mot påsk. Det är därför veckans Tänk snabbt! inriktad på påsken.

Gult och grönt är påskens färger och inledningsvis undrar jag vilken av dem du föredrar.

När det väl är dags för påskbord, som väl egentligen är en lättare och möjligen mer vårlig version av julbordet, ska det drickas något till maten. Föredrar du påsköl eller påskmust?

Gillar du att pynta? Har du påskris hemma eller föredrar du påskägg fyllda med godis?

Nu har ju visserligen självaste statsministern sagt att inga barn utklädda till påskkärringar ska knacka dörr, men klä ut sig kan man ju göra ändå. Eller så struntar ni i att klä ut er och pratar om den osynliga påskharen.

Påsken kommer förhoppningsvis bjuda på lästid och en norsk tradition är att under påsken läsa påskekrim. Annars är kanske påsken snarare en tid för traditionella berättelser, kanske om Jesus och anledningen till att vi firar påsk. Eller någon helt annan gammal favorit.

Så här lyder veckans fem snabba:

Gult eller grönt?

Påsköl eller påskmust?

Påskägg eller påskris?

Påskhare eller påskkärring?

Påskekrim eller klassiska berättelser?

 

Så här svarar jag:

Gult eller grönt? Gult är en svår färg tycker jag. Rätt härligt i naturen, men i de allra flesta fall föredrar jag grönt.

Påsköl eller påskmust? Jag dricker inte öl, varken på påsk eller någon annan gång.

Påskägg eller påskris? Godis är gott och påskris riskerar att förvärra min allergi. Det behöver självklart inte stå i vatten, men jag hoppar över riset ändå

Påskhare eller påskkärring? Jag älskade att klä ut mig till påskkärring som barn och vi ägnade timmar åt att rita påskkort innan vi begav oss ut bland grannarna. 

Påskekrim eller klassiska berättelser? Jag funderade på att läsa Mumin i påsk och det kanske kan räknas som klassiska berättelser, men det blir nog påskekrim för mig ändå.

 

Nu är det din tur! Vad väljer du? Tänk snabbt!

14 reaktioner på ”Tänk snabbt! Påskedition (v.15)”

  1. Tycker ändå att det brukar vara färre påskkärringar än diverse monster på Halloween. Föredrar verkligen påsktraditionen! Är kanske lite konservativ, men gillar inte Halloween alls.

   1. Då delar vi det konservativa sinnelaget. Jag gillar inte heller Halloween. De små påskkärringarna är gulliga, kommer med ett illa färglagt påskbrev och får godis som tack. Halloweenspökena kräver godis för att inte ställa till det för en. Lite som MC-gängen som kräver pengar för beskydd. Okej, nu överdrev jag, men jag tycker inte Halloween är det minsta gulligt. Hos mig får de inget godis, men jag ger gärna godis till påskkärringarna/påskgubbarna.

    1. Köpte visserligen godis i år, då det är så många ungar här i området, men jag vägrade att öppna dörren, det fick maken göra. Kan ju inte ljuga ungarna rätt upp i ansiktet och påstå att jag tycker att det är roligt att de kommer.

  1. Drack en halv pint lager när vi var i England i våras för att platsen krävde det. Inte äckligt, men inte heller gott.

Kommentarer är stängda.

Rulla till toppen
%d bloggare gillar detta: