Tänk snabbt (vecka 8)

Jag har börjat lyssna en hel del på radio, eller i alla fall de program som finns på SR:s hemsida. Live på väg till och ifrån jobbet blir det P3 och jag gillar verkligen blandningen mellan prat och musik. Renodlade poddar lyssnar jag däremot sällan på. Hur är det med dig?

Snart semmeltider och de kommer i alla möjliga färger och former numera. Själv är jag en ganska konservativ semmelätare, men har ungar som föredrar vaniljsemlor. Vill du ha mandelmassa eller vaniljkräm i dina semlor?

Förra året var över 70% av de böcker jag läste e-böcker, vilket ska jämföras med runt 10% 2011. Vad föredrar du, e-böcker eller pappersböcker?

Maken har byggt en ny bokhylla till mig och jag funderar på hur jag ska fylla den. Sista valet blir ett mer komplext än vanligt, med tre alternativ. Hur sorterar du din bokhylla, i bokstavsordning, efter genre eller efter färg?

Det börjar kännas lite som vår även om vädret i Göteborg bjuder på sin fjärde november i rad med mycket regn och rusk. Ett tydligt tecken är vårblommor och jag undrar vad du väljer när du köper sådana, tulpaner eller ranunkel?

 

Veckans snabba val lyder såhär:

radio eller poddar?

mandelmassa eller vaniljkräm?

e-böcker eller pappersböcker?

bokstavsordning, genre eller färg?

tulpaner eller ranunkel?

 

Så här väljer jag:

radio eller poddar? Jag lyssnar inte mycket på något av det, men helt klart mer radio och program som går att hitta på sr:s hemsida i poddversion. ”Vanliga” poddar är ofta så babbliga och strukturlösa att jag tröttnar. Favoriter just nu är P3 Historia och jag har även lyssnat på några intressanta avsnitt av P3 Nyheter Dokumentär.

mandelmassa eller vaniljkräm? Nu äter jag max en semla om året, men när jag äter den ska det vara en vanlig hederlig mandelmassesemla.

e-böcker eller pappersböcker? Som jag skrev ovan läser jag fler och fler e-böcker och jag trivs med formatet. Helst läser jag på min Kindle eller Storytel-platta, men min iPad funkar också.

bokstavsordning, genre eller färg? Jag brukar sortera efter genre, innan det blir kaos för att böckerna är för många och hyllorna för få. I den nya pockethyllan funderar jag dock på att färgsortera, då den främst kommer att innehålla böcker som inte kommer att röras så mycket.

tulpaner eller ranunkel? Jag älskar tulpaner, men har börjat köpa ranunkel (vad heter de egentligen i plural, ranunklar?) eller anemoner som variation. Nästan ännu vackrare måste jag säga.

 

Nu är det din tur att göra dina val och gärna dela dem med mig i en kommentar eller i ett eget inlägg.

15 reaktioner på ”Tänk snabbt (vecka 8)”

  1. Pingback: Tänk snabbt (v 8) – Tant Augustas tekopp

  2. Pingback: JoS blog » Blog Archive » Tänk snabbt (v8)

Kommentarer är stängda.

Rulla till toppen
%d bloggare gillar detta: