Tänk snabbt! (vecka 7)

Idag är första dagen på sportlovet hos oss och efter en sjukt intensiv vecka och helg ska det bli skönt med några lugna dagar. Även idag blir det alltså en sportfråga.

Vintersport är stort, men något jag själv tappat bort lite. Kanske har det att göra med det jag konstaterade förra veckan, att jag sällan ser på tv. Valet blir i alla fall mellan ishockey och skidåkning (vilket kan inkludera skidsport av alla de sorter, tänj på).

I natt var det dags för Oscarsgalan och en av de få av de nominerade filmerna jag sett är Marriage story med Scarlett Johanson och Adam Driver. Den påminner lite om klassikern Kramer mot Kramer. Vilken av dem gillar du bäst?

Lite väl sent, men jag måste ändå göra ett melloval. Då Thorsten Flinck diskades sjöngs ”hans” låt istället av Jan Johansen. Vem föredrar du av dessa herrar?

Dags för årets bokrea och frågan är om du kommer att köpa några böcker. Är du bokreaälskare eller bokreaskeptiker?

Och så slutligen en kortis, lite på samma tema. Föredrar du att låna eller köpa böcker?

 

Veckans fem snabba val lyder så här:

ishockey eller skidåkning?

Marriage story eller Kramer mot Kramer?

Thorsten Flinck eller Jan Johansen?

bokreaälskare eller bokreaskeptiker?

låna eller köpa?

 

Så här väljer jag:

ishockey eller skidåkning? Trots att Leksand befinner sig i rätt serie är mitt hockeyintresset väldigt svalt numera. Inte tittar jag så mycket på skidor heller egentligen, men jag gillar verkligen skidskytte och slalom.

Marriage story eller Kramer mot Kramer? Två bra filmer om skilsmässor där barnen spelar en viktig roll. Eftersom Kramer mot Kramer är en gammal favorit är det ändå den jag väljer. Har du inte sett båda filmerna rekommenderar jag dig verkligen att göra det.

Thorsten Flinck eller Jan Johansen? Egentligen skulle jag vilja säga ingen, men om jag måste välja så blir det ändå Flinck. Han verkar mer än lovligt galen, men trots det rätt intressant.

bokreaälskare eller bokreaskeptiker? Bokrean är varken speciellt rolig eller speciellt billig längre. Jag har beställt några diktsamlingar, men mer blir det inte.

låna eller köpa? Förra året lånade jag faktiskt fler böcker än jag köpte och så hoppas jag att det kan bli även i år.

 

Scroll to Top
%d bloggare gillar detta: