Tänk snabbt! (vecka 4)

Dags igen att tänka snabbt om kulturrelaterade och aktuella saker. Jag ger dig fem val och du berättar vilket som passar dig bäst.

Det är galornas tid och två av de stora är Guldbaggegalan och Oscarsgalan. Det är ditt första val. Kanske är du som jag och älskar blödiga tal, eller så struntar du helt i allt som har med galor att göra.

Andra frågan handlar om feelgood och deckare, två genrer som i alla fall jag brukar förknippa med lättsmält läsning. Jga läser böcker inom båda, men det går verkligen i perioder.

En sak som känns väldigt 2020, eller för den delen 2019, är alla bokserier. Att bara skriva en bok är nästan ovanligt nu för tiden och detsamma gäller för övrigt filmer. Är det fantastiskt att få följa karaktärer länge, eller frustrerande att ingenting avslutas?

Något annat som definitivt är en trend är att skapa tv-serier som baseras på böcker. Visst blir en del böcker film också, men tv-serierna är definitivt på frammarsch. Vad föredrar du?

Och så slutligen en tämligen enkel fråga som inte har någonting med böcker att göra. Är du en kaffedrickare eller föredrar du te?

Tänk snabbt, välj ett av två alternativ (eller båda eller varför inte ett tredje om du när en anarkistisk sida) och kommentera gärna varför i en kommentar, på Instagram eller i egen blogg.

Det här är veckan fem snabba:

Guldbaggegalan eller Oscarsgalan?

feelgood eller deckare?

bokserier eller fristående böcker?

bok som tv-serie eller bok som film?

te eller kaffe?

 

Så här ser mina val ut:

Guldbaggegalan eller Oscarsgalan? Mäktigare tal och större stjärnor. Filmerna har jag inte sett på någon av galorna.

feelgood eller deckare? Jag har läst massor av feelgood och få deckare den senaste tiden och nu är jag sugen på ett byte.

bokserier eller fristående böcker? Egentligen är det riktigt bekvämt med bokserier, men jag tycker att det går inflation i dem och gillar författare som vågar skriva en avslutad historia i en bok.

bok som tv-serie eller bok som film? Sällan, i princip aldrig, skildras en bok väl i filmformat. Det är alldeles för mycket som måste skalas bort. Jag gillar den nya trenden att göra böcker till tv-serier. Däremot är jag kluven till att tv-serierna fortsätter långt efter att boken slutat.

te eller kaffe? I teorin älskar jag te. I praktiken väljer jag kaffe.

 

11 reaktioner på ”Tänk snabbt! (vecka 4)”

    1. Kul att läsa dina svar, lyckades inte kommentera hos dig. Vi valde nästan helt olika, men kan verkligen hålla med om att tv-serier om böcker har en tendens att bli lite väl fria.

  1. Pingback: JoS blog » Blog Archive » Tänk snabbt (v4)

Kommentarer är stängda.

Rulla till toppen
%d bloggare gillar detta: