En sommar i Devon

Hemligheter och lögner är två teman som löper som en röd tråd genom många av de böcker jag läst den senaste tiden. I En sommar i Devon av Lucy Diamond träffar vi Olivia som just blivit änka efter att hennes man Alec oväntat dött i en hjärtinfarkt. Nu närmar sig sommaren och den traditionella semestern i huset i Devon och Olivia vill helst bara stanna hemma. Hennes son Robert övertygar henne om att semester är precis vad hon behöver och mailar deras hushållerska Katie att hon gärna får ordna allt som hon brukar inför familjens ankomst. I vanliga fall är det Alec som åker först för att skriva i några veckor, innan resten av familjen ansluter. Han är en känd deckarförfattare och levererar ett manus varje sommar. Nu är hans sista bok bara halvskriven.

Robert drömmer också om att bli författare och hans fru Harriet är hans största fan. Han han hela sitt liv försökt bli lika framgångsrik som sin syster Freya som är läkare och supermamma. Det visar sig dock att de båda har en hel del hemligheter som de desperat försöker att dölja. Den största hemligheten av dem alla bar dock Alec på och den avslöjas när Olivia kommer till sommarhuset i Devon. När resten av familjen ansluter får de minst sagt en smärre chock, både över det Olivia berättar, hur illa hon mår och hur kaotiskt det är i huset.

En sommar i Devon är en charmig bok med trevliga karaktärer. Visst är den ganska så förutsägbar, men jag tycker ändå om Diamonds sätt att skriva. Egentligen är det här definitivt en bok med massor av svärta, men känslor som finns kvar efter läsningen är ändå värme. Olivia och hennes barn är nere för räkning, men reser sig på nio. Att följa dem från ett till nio är riktigt fint och Lucy Diamond seglar upp som en av mina absoluta feelgood-favoriter. Humor, bra språk, trovärdiga karaktärer och en bra balans mellan socker och svärta. Dessutom i en mycket trevlig miljö. Vad mer kan man önska sig?

Rulla till toppen
%d bloggare gillar detta: