enligt O

Tankar från en bokberoende

20 snabba om hösten

Oktober månad var den mest besökta månaden på enligt O sedan mars 2013. Riktigt roligt tycker jag och ett bevis på att ryktet om bokbloggens död är betydligt överdrivet. Nu vill jag veta lite mer om er som läser genom att be er välja mellan olika alternativ kopplade till hösten och den stundande julen, men också till bloggar, böcker och annan kultur.

Vad väljer du? Tänk snabbt!

höst eller vår? Jag blir så deppig av det här mörkret att hälften hade varit nog.

snö eller regn? Jag avskyr snö, men vinterregn är snäppet värre.

glögg eller varm choklad? Varm choklad är väldigt gott i teorin, men blir för sött. Det blir ofta glögg också å andra sidan, men inte lika.

pepparkakor eller lussekatter? Hade lätt kunnat äta en lussekatt varje dag året om.

tv-serie eller film? Jag hade så gärna velat se mer film, men tv-serier är så mycket enklare att se. Korta avsnitt och inte ständiga omstarter. Just nu tittar jag på bland annat nya säsongen av Grey’s Anatomy och Enkel resa till Korfu.

teater eller musikal? Jag går på teater och musikal alldeles för sällan, men det är få saker som slår en riktigt bra musikal.

deckare eller feelgood? Det går i vågor, men just nu vill jag läsa deckare, därav min nervkittlande november.

pocket eller inbunden? Visst är det enklare med pocket egentligen, men jag gillar att hålla i en rejäl bok.

e-bok eller ljudbok? Jag försöker verkligen att lära mig lyssna på ljudböcker, men det går aldrig. E-böcker däremot älskar jag.

bokmärke eller hundöra? Jag har blivit väldigt mycket bättre på att undvika hundöron.

en i taget eller slalomläsning? Just nu kör jag slalomläsning deluxe.

bibliotek eller bokaffär? Egentligen köper jag mer än jag lånar, men jag absolut älskar bibliotek. Besöker det som ligger i anslutning till mitt jobb nästan dagligen, men lyckas ändå med konststycket att alltid få böter …

bokblogg eller booktuber? Jag väljer alltid text framför ljud. Det går inte att skumma igenom youtubeklipp och jag har sällan ro att titta på ett helt klipp. Detsamma gäller poddar.

instagram eller facebook? Valet är inte lika självklart som det var för ett par år sedan, men jag gillar gruppfunktionen på facebook.

På spåret eller Så mycket bättre? Jag brukar gilla Så mycket bättre, men i år tröttnade jag efter halva första avsnittet. Kristian Luuk tröttnar jag aldrig på och Fredrik Lindström har sina ljusa stunder.

Lady Gaga eller Barbra Streisand? Nu har jag inte sett den nya versionen av A Star is born, men vem kan slå Barbra?

Ingemar Bergman eller Vilhelm Moberg? Två stora män som uppmärksammats i år, men valet är ändå ganska enkelt.

hyacint eller amaryllis? Hyacinter är mitt bästa (och enda) julpynt.

adventsstjärna eller adventsljusstake? Möjligen en ljusstake med levande ljus, men de med konstgjorda tycker jag inte om, då föredrar jag stjärnor.

julböcker eller julmusik? Egentligen inget av det, men jag är absolut allergisk mot julmusik och väljer därför böckerna.

 

Photo by Dawid Zawiła on Unsplash

 

 

 

 

Föregående

Böcker till pappor

Nästa

Allt för Sverige

43 kommentarer

 1. Bibliotek är toppen! (hur kan varm choklad bli för sött? En kan vispa ihop utan någon socker av fin kakao, typ Droste)

 2. Den här tjuvar jag och gör en dag. Inte många svar som kommer att bli samma 🙂

 3. Lånar den så den kommer upp, inte nu på måndag men måndagen efter 🙂

  • Många bokbloggare verkar älska hösten, men jag blir bara superdeppig.

   • hösten inbjuder till läsning

    • För mig är det tvärtom. Jag läser helst utomhus och läser klart mest under vår och sommar. På hösten är jag för trött och deppig för att orka läsa speciellt mycket.

 4. Anna

  Nu har jag svarat – vi tycker faktiskt inte lika samma om allt 🙂 https://joanna-ochdagarnagar.blogspot.com/2018/11/20-snabba-om-hosten-och-lite-om.html

  • Tack för påminnelsen om invigningen i Gamlestaden. Kanske ska försöka få in det i pusslet. Var i Gamlestaden i veckan för första gången på många år.

 5. Det är alltid roligt med enkäter och jag passade på att svara på den
  https://dengladaforsokskaninen.blogspot.com/2018/11/20-snabba-om-hosten.html

  • Behövde fira något i det massiva mörkret. Här blir det knappt ljust och allt är jämngrått.

  • Tja, inga modebloggssiffror direkt, men trevligt med besökare och trevligt med svar!

 6. När man är trött och bara kopierar hela inlägget på paddan och sen fixar till sina svar och när man publicerat ser man att alla dina formateringar ligger kvar och man bara åh suck. Men jag har svarat i alla fall! 🙂 https://bokdivisionen.wordpress.com/2018/11/14/20-snabba-om-hosten/

 7. Grattis till många besökare!

  Nu har även jag fyllt i på min blogg:
  https://bokstunder.blogspot.com/2018/11/20-snabba-om-hosten.html

  • Trevligt att läsa. Köpte faktiskt en julstjärna igår för att lysa upp i mörkret. Det behövs!

  • Tack för dina svar! Lyckas inte kommentera hos dig, så får svara här istället. Blev lite avundsjuk på din biblioteksuppväxt. Bar hem kassar med böcker från biblioteket när jag var liten, men att ha en mamma som jobbar där låter ännu mer fantastiskt!

 8. Visst är det skönt att bokbloggarnas tid inte är förbi! Grattis till rekordmånaden! Kul också med en enkät. Jag svarar nog i helgen.

 9. Roligt med rekordbesök och att ryktena om bokbloggens förestående död får på nosen. Jättekul med såna här enkäter, mina svar finns här: https://bokdamenblog.wordpress.com/2018/11/24/20-snabba-om-hosten/

 10. Hm, ser inte min kommentar och vet inte vad som hände….. Lägger in den igen ifall den bara försvann (men kommer inte ihåg exakt vad jag skrev i förra så det blir bara länken): https://bokdamenblog.wordpress.com/2018/11/24/20-snabba-om-hosten/

  • Jag ser båda. Märkligt! Är däremot på äventyr i huvudstaden och läser ditt inlägg senare på väg hem.

 11. Grattis till rekordmånaden och så kul att se att bokbloggarnas död ännu inte är här.
  Här kommer mina svar:
  http://www.barnboksbloggen.se/?p=12347

  • Jag gillar fortfarande att blogga och är glad att någon läser! Kul med svar också.

 12. Å, vilken mysig lista! Perfekt i novembermörkret. Jag kanske tjuvar denna i helgen, länkar såklart till dig i så fall:)

 13. Grattis till en bra oktobermånad. Här kommer mina svar på dina härliga frågor!

  https://johannasdeckarhorna.wordpress.com/2018/11/30/20-snabba-om-hosten/

Kommentarsfunktionen är avstängd.

Driven av WordPress & Tema av Anders Norén

%d bloggare gillar detta: