Ärr — en berättelse om döden och livet

Jonas är 49 år och har ingenting att leva för. Planerna på att ta sitt liv börjar ta form, men för att hans dotter Gudrun inte ska behöva hitta honom bestämmer han sig för att resa utomlands. Han beger sig till ett namnlöst land som just hämtat sig från ett krig. Han skaffar ett rum på Hotel Silence och är en av få  gäster. Dessutom är han den ende som har verktyg med sig och snart blir han hotellets allt-i-allo. Ju mer Jonas blir en del av det nya samhället, desto fler ursäkter får han till att skjuta upp sitt självmord.

Ärr är den första boken jag läser av Au∂ur Ava Ólafsdóttir och jag gillar den. Det är en absurd historia, men mest är den väldigt mänsklig. Lite som en lågmäld bok av Erlend Loe. Weyler förlag har också gett ut hennes två tidigare böcker Rosa Candida och Den sista kvinnan.

Scroll to Top
%d bloggare gillar detta: