Kanonkalendern 2.0 del 24

Idag önskar jag er en god jul med hjälp av Juloratoriet av Göran Tunström. En magisk berättelse som spänner över flera generationer och låter oss besöka två världsdelar. Berättelsen tar sin början i Bachs klassiska verk med samma namn när en man reser tillbaka till Sunne och till de tonerna leder Tunström oss vidare bakåt i tiden när Solveig Nordensson dör. Hennes son Sidner spelar en stor roll i boken, liksom Tessa Schneiderman som brevväxlar med Aron, Solveigs man och Sidners pappa.

Jag har läst Juloratoriet flera gånger, både före och efter jag såg filmen med bland andra Lena Endre som Solveig, Peter Haber som Aron och Johan Widerberg som Sidner. Sedan har jag faktiskt inte läst något mer av Göran Tunström, vilket egentligen är väldigt märkligt.

Något som slagit mig när jag satt ihop denna kalender är att det finns så många böcker jag vill läsa, men också väldigt många jag vill läsa om. Och sedan finns alla nyutgivna böcker som kan bli framtida klassiker, men aldrig tillräckligt med lästid.

Under julledigheten planerar jag dock att läsa massor. En riktigt god läshelg önskar jag er!

 

3 reaktioner på ”Kanonkalendern 2.0 del 24”

  1. Juloratoriet hade jag helt glömt bort! Och tack för en fin kalender, den har varit inspirerande och rolig att följa.

Kommentarer är stängda.

Rulla till toppen
%d bloggare gillar detta: