Veckans ord på Q: Mina svar

q

Det var inte lätt att hitta ord på veckans bokstav Q och vissa ord var jag tvungen att tänja en del på.

queer Jag har inte läst Johan Hiltons No tears for queers, men sett en pjäs baserad på den. Mycket stark.

quisling Att Quisling var landsförrädare är inget konstigt. Jag kan tycka att nationalism har en tendens att slå över i landsförräderi. Se på Trump till exempel. Han ser sig som en vän av USA, men får ganska många att helt tappa respekten för honom, väljarna och i förlängningen landet som han säger sig värna om.

qigong, eller annan avslappning eller annat kinesiskt … Eftersom jag just kommit hem från ett yogapass måste jag självklart säga yoga. Var helt dödstrött innan jag gick dit och mår mycket bättre idag.

q-märkning, verkar vara detsamma som k-märkning. Något kulturellt som ska bevaras. Och det finns väl mycket att bevara egentligen. När det gäller kulturens värld så behöver vi verkligen q-märka våra bibliotek. Bibliotek för alla. SD lägger den ena vansinniga motionen efter den andra och en handlar om att biblioteken ska knytas till medborgarskap, en annan att litteratur på andra språk än svenska inte längre ska prioriteras. Idioter.

quorn, eller något annat vegetariskt eller varför inte någon annan matkoppling. Just quorn är inte min grej. Jag äter gärna vegetariskt, men inte så gärna konstgjorda köttprodukter. Kanske hade varit bättre att välja quinoa. Det är godare. En bok som innehåller en hel del fina recept är Mera vego: Mat för hela familjen av Sara Ask och Lisa Bjärbo.

 

5 reaktioner på ”Veckans ord på Q: Mina svar”

  1. Intressant tanke att nationalism kan slå över i landsförräderi. Den måste jag suga på.

    Glömde du svara på den sista frågan? Den om quorn.

Kommentarer är stängda.

Scroll to Top
%d bloggare gillar detta: