Några boktips till schlagerartister

Carolina bjöd i veckan på 10 utvalda boktips till schlagerartister, bland annat råder hon Frans att läsa Brott och straff av Fjodor Dostojevskij. Jag tänkte hänga på med några tips till av artister som uppträder idag.

Den tippade vinnarlåten framförs av Sergey Lazarav från Ryssland och jag säger framförs, inte sjungs av en anledning. Om låten You are the only one vinner handlar det mer om framförandet snarare än låten som vinner.

Texten handlar om någon som sångaren älskar, men som verkar ha försvunnit. Som här:

Wont ever give up cause you’re
Still somewhere out there
nothin’ or no-one’s gonna keep us apart
Breakin’ it down but i’m still gettin’ nowhere
wont stop – hold on

 

Det gör att jag vill tipsa Lazarav om Jojo Moyes bok Sista brevet från din älskade om gammal kärlek som aldrig glöms bort. Sorglig, men bra.

En av mina favoriter ikväll är Amir från Frankrike med J’ai cherché och nu kan jag knappt någon franska och får gå på den engelska delen av texten, men titeln blir på engelska I searched och den här översättningen är förhoppningsvis korrekt.

Raderna nedan får mig att tänka på Flint och Joesbury i Sharon Boltons böcker:

Along our injuries and our flippancies
It’s when we completely lose our faith
That we find a lost paradise inside ourselves

 

Dags för dem att leva efter det där paradiset och för Amir att läsa om dem.

Boktipset till Dami Im, som tävlar för Australien med låten Sound of silence, handlar inte om texten, utan om Tyskland. Det är nämligen ett av länderna där finalen kan hållas om Australien vinner. Hon får därför läsa Upptäckten av currywursten av Uwe Timm.

Vet ni, jag nöjer mig här. Carolina, hur kom du på tio stycken?

 

1 reaktion på ”Några boktips till schlagerartister”

Kommentarer är stängda.

Rulla till toppen
%d bloggare gillar detta: