Att hinna läsa då livet snurrar

Ni går jag in i en intensiv period med utvecklingssamtal, nationella prov och bokdeadlines. Som en oas väntar resan till Amsterdam en förlängd helg. På torsdag lyfter jag och Anna mot Nederländernas huvudstad, en stad som jag inte besökt sedan jag var barn. Frågan är hur mycket jag hinner läsa då och hur mycket jag hinner läsa över huvud taget de närmaste veckorna.

Det stressar mig alltid när jag vet att jag kommer att ha svårt att hitta lästid. Stressen i vardagen förstärks när jag inte hinner läsa. Oftast löser jag det genom att helt skippa tv:n, men trots att jag försöker lägga mig i tid för att hinna läsa är det snarare regel än undantag att jag somnar alldeles för snabbt.

Hur löser du lästid under intensiva perioder? Är det viktigt att hinna läsa, eller klarar du dig bra utan?

5 reaktioner på ”Att hinna läsa då livet snurrar”

  1. Jag håller med om att man blir mer stressad när man inte hinner ”koppla av” med en god bok. När jag har väldigt intensiva arbetsperioder så stannar läsningen lite upp, jag kan absolut inte ta tag i något tungt. Oftast får man smyga igång läsandet med lite tidningar och sedan någon härlig feelgood med vackert omslag – vad som helst där hjärnan inte behöver jobba för mycket. Jag varvar med film eller så läser jag om någon favoritbok spm jag kan utantill.

    Hoppas det lugnar ned sig snart!

  2. Det kanske är då det är som viktigast att ta sig tid att läsa, när det är mycket annat? Fast jag lever inte efter mitt eget motto för jag lägger nog läsningen åt sidan när det är stressigt på andra plan. Är tankarna på annat håll blir det ändå inte mycket till läsupplevelse.

  3. Jag mår bättre, även i stressiga tider, då jag läser. Så jag försöker att hinna läsa lite då och då även då. Men jag väljer alltid lättlästa böcker, mycket feelgood eller lättsmälta kärleksromaner. Sedan när jag orkar mer kan jag ta itu med lite annan litteratur. Jag kan i perioder också läsa enbart tidningar, ännu mer lättsamt och lätt att lägga bort då man blir trött. Hoppas det snart blir bättre för dig!

Kommentarer är stängda.

Rulla till toppen
%d bloggare gillar detta: