Mina svar på Å

Å

Här kommer mina svar på Å. Inte helt lätt.

 

Vem är din favoritförfattare med för- eller efternamn som börjar på Å?

Jag måste säga Åsa Larsson, vars deckare hör till de bästa, svenska i genren. Hittills har det blivit fem böcker om Rebecka Martinsson.

Finns det någon annan kulturpersonlighet på Å som du gillar?

När jag såg Kristina från Duvemåla på Göteborgsoperan 1996, för nästan tusen år sedan, spelade Åsa Bergh Ulrika. Hon var fantastisk. Fortfarande spelar jag skivan ibland och funderar över vad hon tog vägen.

Vilket kulturellt verk av och/eller om en kvinna, med Å i titeln vill du lyfta fram?

Århundradets kärlekssaga av Märta Tikkanen är en av mina absoluta favoritböcker.

Finns det någon författare eller någon annan kulturpersonlighet på Å som du ännu inte upptäckt, men är nyfiken på?

Jag har läst alldeles för lite av Sonja Åkesson. Att säga att jag inte upptäckt henne är överdrivet, men har jag har helt klart upptäckt för lite av henne.

6 reaktioner på ”Mina svar på Å”

  1. Åsa Larsson har jag aldrig läst. Däremot Sonja Åkesson hade jag med som min favorit. Kanske för att jag läst henne sedan jag var tonåring.

  2. förvånansvärt så många Å:n det finns ändå när en läser andras svar! Åsa Larsson har jag läst en del av. hon är bra, tycker jag. Sonja Åkesson har jag inte läst så mycket, men det finns en samlingsvolym i min hylla. Århundradets kärlekssaga är en klassiker. bävar för Ä…
    kul att du klurar på en ny utmaning!

Kommentarer är stängda.

Rulla till toppen
%d bloggare gillar detta: