Mina svar på Z

Skärmklipp 2016-03-24 16.37.48

Inte helt lätt den här veckan, när det är kvinnor på Z som gäller. Här kommer mina svar.

 

Vem är din favoritförfattare med för- eller efternamn som börjar på Z?

Jag har inte läst så mycket av Juli Zeh ännu, men det jag läst är riktigt bra. Därför får hon räknas som favorit. Läs Stopptid, det är en riktigt bra bok.

Finns det någon författare på Z som du provsmakat och skulle vilja läsa mer av?

Jag har faktiskt bara läst Vita tänder av Zadie Smith och även om jag gillade den skarpt har jag konstigt nog inte läst mer. Märkligt egentligen, men det är en inte helt lätt författare och läsningen kräver lugn och ro. I sommar kanske?

Finns det någon annan kulturpersonlighet på Z som du gillar?

Zara Larsson är en cool tjej som vågar ta plats. Hennes sommarprogram provocerade, men jag tyckte att det var uppfriskande om än oslipat. I dagarna har hon uppträtt på flera tv-shower i USA. Bland annat hos Ellen Degeneres.

Finns det någon författare eller någon annan kulturpersonlighet på Z som du ännu inte upptäckt, men är nyfiken på?

Jag är nyfiken på Zelda Fitzgerald, som var gift med F. Scott Fitzgerald. De var ett omtalat författarpar, men jag har (självklart) mest hört talas om maken och bara läst böcker av honom. 

7 reaktioner på ”Mina svar på Z”

Kommentarer är stängda.

Rulla till toppen
%d bloggare gillar detta: