Grattis till Alicia Vikander

Visst är det rätt coolt ändå att Alicia Vikander vann en Oscar för bästa kvinnliga biroll?! Visst har svenskar vunnit Oscars förr, bland annat vann Malik Bendjelloul en Oscar för Bästa dokumentär för Searching for Sugarman, 2013.

När det gäller skådespelare är det faktiskt bara Ingrid Bergman som vunnit någon Oscar, men hon har å andra sidan vunnit flera, två gånger för Bästa kvinnliga huvudroll och två för Bästa kvinnliga biroll. Senast 1975 för Bästa kvinnliga biroll i Mordet på Orientexpressen. Däremot har giganter som Greta Garbo och Max von Sydow bara blivit nominerade och aldrig vunnit. Greta Garbo fick dock en Heders-Oscar 1954.

Det är alltså riktigt, riktigt stort att vinna en Oscar som svensk skådespelerska, jag som skådespelerska över huvud taget och priset placerar Alicia Vikander bland de riktigt stora skådespelerskorna. Det ska bli mycket spännande att se vad priset kommer att betyda för hennes karriär.

Stort grattis till Alicia Vikander. Så himla roligt att hon vann.

 

1 reaktion på ”Grattis till Alicia Vikander”

Kommentarer är stängda.

Rulla till toppen
%d bloggare gillar detta: