Dags för de sista låtarna

Nu börjar jag bli lite schlagermätt och har egentligen ingen direkt favorit idag. Möjligen Panetoz, som jag tycker är riktigt charmiga. Lite överraskad blev jag av att författaren Dag Öhrlund skrivit texten till Linda Bengtzings text. Lite illa berörd blir jag också, då hans blogg är en orgie i inlägg som skulle kunnat ha återfunnits på sajter som Avpixlat eller Motpol. En sådan person ni vet som inte är rasist, utan realist. Ja, ja, det har väl ingenting med Melodifestivalen att göra, men jag måste reagera. Låten Killergirl då? Riktigt dålig och absolut inte aktuell på något sätt. Den åker ut direkt. Linda Bengtzing funkar inte som en kvinnlig Magnus Uggla. Skämskudde fram.

Idag finns det obligatoriska rockbidraget med i form av Eclipes bidrag Runaways. En klassisk hårdrockslåt light med rötter i 80-talet. Inte alls min grej. Tror den åker ut.

Inte heller är jag något fan av Dolly Style, men jag tycker att årets låt Rollercoaster är bättre än förra årets, vilket kanske inte säger då mycket. Det finns inte så många fler ”barnbidrag” idag, så möjligen andra chansen om inte Frans vinner alla småflickors hjärtan. Tror dock den slutar femma.

Veckans gubblåt är Martin Stenmarks Du tar mig tillbaks och det får väl ändå räknas som årets ballad. Lättillgänglig och säkert en framtida svensktoppslåt. Texten kommer troligen att tilltala en del. Andra chansen?

Frans If I were sorry är en riktigt söt låt, som säkert kommer att spelas en massa på radio och faktiskt kan funka riktigt bra. Tror den går direkt till final. Inte så omedelbar dock, vilket kan ligga Frans i fatet.

Panetoz Håll om mig är vid en första lyssning mer anonym än deras tidigare låtar, men det är en låt att bli glad av. Tror ändå att den tar sig till Andra chansen, eller hoppas i alla fall att de gör det. Mello behöver Panetoz lika mycket som Panetoz behöver Mello.

Och så sist ut, Molly Sandén med Youniverse, som av många tippas vinna. Snyggt, välproducerat och ganska skrikigt och tråkigt. Men ja, hon har nog en stor publik och sjunga kan hon utan tvekan. Det, snarare än låten, tar henne till final.

Molly och Frans till final alltså och Panetoz och Martin Stenmarck till andra chansen.

GP tippar Eclipse och Dolly Style tar sig till Andra Chansen och  Frans och Molly till final.

DN tror också på Eclipse och tippar att de går till Andra Chansen tillsammans med Frans och skickar istället Panetoz och Molly Sandén till final.

Aftonbladets läsare är helt säkra på att Molly Sandén vinner och efter henne är det ganska jämnt. Linda Bengtzing ligger oväntat bra till. Frågan är dock hur många av de som röstat som verkligen lyssnat på låtarna. Bettingbolagen säger istället att Bengtzing kommer sist.

 

 

 

 

 

 

2 reaktioner på ”Dags för de sista låtarna”

Kommentarer är stängda.

Rulla till toppen
%d bloggare gillar detta: