Mina svar på U

U

Här kommer mina svar på U. Lite klurigt var det allt och frågan om verket, som jag trodde skulle underlätta, ställde till det ordentligt.

Vilken är din favoritförfattare med för- eller efternamn på U?

Edith Unnerstad skrev böckerna om familjen Pip-Larsson, som jag absolut älskade som barn. Min första blogg hette Lilla O, precis som yngsta dottern. Tydligen har hon sina rötter i Finland, något jag inte hade en aning om.

Det finns ju annan kultur än böcker. Vilka kvinna med för- eller efternamn på U vill du lyfta fram som är kulturell, men inte just författare?

Uma Thurman är en skicklig skådespelerska, men det var ett tag sedan jag såg något med henne måste jag erkänna. Hon var i alla fall fantastisk i Pulp Fiction, från den tiden som mina favoritfilmer brukar komma från …

Vilken verk på U av och/eller med en kvinna tycker du är riktigt bra?

Jag absolut älskar No Doubt och den fantastiska, kaxiga sångerskan Gwen Stafani. Låten Underneath it all är skriven av henne och Dave Steward och finns med på skivan Rock Steady från 2001. Grym låt!

Vilken kulturell kvinna med för- eller efternamn på U har du ännu inte utforskat?

Ursula K. Le Guin skriver inte alls min typ av böcker, men jag är ändå lite nyfiken på henne. Det hör liksom till allmänbildningen att ha läst något av henne.

7 reaktioner på ”Mina svar på U”

  1. Jag tror du skulle kunna gilla The Left Hand of Darkness av Ursula Le Guin 🙂 Å andra sidan, om en inte vill läsa sci-fi, så är hennes Lavinia grym. I Aeniden fick inte Lavinia säga ett enda ord, men i sin bok blåser Le Guin liv i henne.

Kommentarer är stängda.

Rulla till toppen
%d bloggare gillar detta: