Mina svar på Q

Q

Det finns en del omöjliga bokstäver i alfabetet helt klart. Veckans bokstav Q är utan tvekan en av dem. Här kommer mina försök till svar:

 

Nämn en favoritförfattare med för- eller efternamn på Q.

Anna Quindlen har skrivit flera bra böcker, till exempel Black and blue, men de senaste åren har jag helt glömt bort henne. En författare att återupptäcka.

Berätta om ett kulturellt verk som innehåller ett ord på Q och som är skapat av och/eller har en kvinna i huvudrollen.

The Queen and I av Susan Townsend är en bok som handlar om hur den brittiska kungafamiljens liv då de abdikerat. Fantastiskt rolig!

Det finns ju annan kultur än böcker. Vilka kvinna med för- eller efternamn på Q vill du lyfta fram som är kulturell, men inte just författare?

Jag måste lyfta fram Queen Latifa, som både sjunger och skådespelar. En mycket kompetent kvinna.

Berätta om en kvinna med för- eller efternamn på Q, eller med ett Q i namnet eller kanske titeln på något hon skapat, som du beundrar. Det kan vara en känd eller okänd kvinna, död eller levande inom vilket område som helst. Motivera gärna ditt svar.

Efter tre frågor är det ganska så tomt på q-fronten, så jag fuskar lite och väljer en kvinna med q i sitt namn om än ej i början. Anna Paquin vann en Oscar för sin roll i fantastiska Pianot och lyckades med konststycket att gå från barnskådespelare till vuxen skådis. Även om jag tröttnade på True Blood efter en säsong har jag alltid gillar Paquin.

 

9 reaktioner på ”Mina svar på Q”

    1. Jag får så otroligt mycket skräpkommentarer, så jag har varit tvungen att ändra inställningen så att alla kommentarer måste godkännas.

    1. Bra uppvärmning inför andra hemska bokstäver, men frågan är om Q inte kommer att visa sig vara den svåraste. Vi kan i alla fall hoppas.

Kommentarer är stängda.

Rulla till toppen
%d bloggare gillar detta: