Att läsa jorden runt

vaerldskarta-spanska

Det är alltid mitt mål att bredda läsningen och trots att jag egentligen inte är sugen på att hänga på några läsutmaningar i vår känns det ganska smart att faktiskt delta i Johannas utmaning En världsomsegling på 366 dagar. Då får jag även tips och kanske en spark i röven.

Min lista där jag samlar lästa länder finns här och en lista som fungerar som inspiration finns här. Jag kommer troligen att även inspireras av Lyrans Jorden runt V.

Brukar du aktivt försöka läsa böcker från olika länder? Har du några favoritländer förutom de ”vanliga” Sverige, Storbritannien och USA?

8 reaktioner på ”Att läsa jorden runt”

  1. Roligt att du vill vara med Linda 🙂 Det är ju mer tänkt som inspiration än utmaning, men hur ambitiös man vill vara är såklart upp till var och en. Ser jag till mig själv är det ett stort steg om jag vågar mig utanför Sverige och Storbritannien. 😉

  2. Mitt mål är tyvärr långt ifrån detta, ska åtminstone försöka läsa mer män och mer böcker som inte är av svenska författare. Tydligen är det lätt att hamna i en fålla vilka böcker som man lockas av att läsa. Nu är inte jag en sån storläsare som jag vet att du är i antal böcker per år, men ändå bör jag ju kunna styra mig själv åt ett mer varierat håll. Särskild med tanke på min bloggs namn 🙂 Kerstins bokblandning

  3. Kul att du också är med! Jag tänker inte medvetet prioritera att läsa böcker som utspelar sig i diverse olika länder, men kanske ger ändå Jorden runt den effekten. Vi får se hur många länder det blir i slutänden.

  4. Jag brukar försöka, men det brukar gå sådär… Men i år har jag tänkt läsa undan hyllvärmarna och då ska jag försöka låna lite böcker på bibblan från lite olika länder. Förra året var en katastrof på det området. Blir kul med inspiration från den här utmaningen!

    1. Förra året var en läskatastrof på många plan för mig tyvärr. Hoppas på ett bättre 2016, men det har börjat trögt. Har också många hyllvärmare från jordens alla (nja, nästan) hörn, så det är en bra idé!

Kommentarer är stängda.

Rulla till toppen
%d bloggare gillar detta: