Mina svar på M

Skärmklipp 2015-11-05 22.59.24

Nu har jag klurat lite och här kommer mina svar på M:

Vilken kulturell kvinna på M har följt dig länge?

Bodil Malmsten har varit en favorit länge, länge och är det fortfarande. Det finns få som behandlar språket på ett så fantastiskt språk som hon. Jag älskade hennes roman Den dagen kastanjerna slår ut är jag långt härifrån, har fnissat mig igenom hennes loggböcker och imponerades mycket av senaste diktsamlingen Det här är hjärtat, som borde blivit nominerad till Augustpriset.

Vilken kvinna med för- eller efternamn på M, som är en stor favorit, men får på tok för lite uppmärksamhet?

Sarah McLachlan är en favoritsångerska. Få passar så bra att lyssna på för att få lugn i själen. Kanske finns det en och annan gamling som jag som lyssnar på henne, men det skrivs väldigt lite.

Det finns ju annan kultur än böcker. Vilka kvinna med för- eller efternamn på M vill du lyfta fram som är kulturell, men inte just författare?

Nu har jag velat mellan några skådespelare som jag tycker om och valet föll till slut på Meryl Streep, som jag visserligen tappat bort lite, men som jag tycker är riktigt bra. Bäst är hon kanske i min gamla favorit Kramer mot Kramer.

Vilken kulturell kvinna med för- eller efternamn på M har du ännu inte utforskat?

Jag har gått igång lite på fotografer, som ni kanske har märkt och idag vill jag lyfta fram Vivian Maier. Hon var näst intill okänd medan hon levde, men har blivit känd som en superb gatufotograf. Jag har lyckats missa dokumentären om henne, som sändes på svt 2014 och skulle vilja veta mer om henne.

7 reaktioner på ”Mina svar på M”

  1. Maryl Streep är en sådan där skådespelare som jag kan välja film efter. Hon är bara med i bra filmer 🙂

Kommentarer är stängda.

Rulla till toppen
%d bloggare gillar detta: