Böcker för dagen. Tyvärr.

IMG_1546

Mina elever läser varje morgon och idag påbörjade jag en ny bok som är lite väl aktuell. Daniel Pohl skriver i sin självbiografi Som om vi hade glömt om ett Sverige som förändras snabbt, men som ändå är precis som nu. Jag har precis påbörjat den, men inledningen är lovande.

Jag vill också passa på att tipsa om Poohls sommarprogram där han talar om Expo och hur vårt samhälle i fall kunde vändas den gången. Min förhoppning är att det kan göras igen. Se också gärna programmet En bok, en författare från UR, där Poohl ställer frågan ”varför blir man rasist”, men också ”varför blir man antirasist”.

I kombination med utdrag ur Gellert Tamas fantastiska Lasermannen har du ett fint läsprojekt, som jag blir sugen på att genomföra i skolan. Om du ska köra det som ett personligt läsprojekt tycker jag absolut att du ska läsa hela Lasermannen, för det är en riktigt bra och tänkvärd bok.

IMG_1545

3 reaktioner på ”Böcker för dagen. Tyvärr.”

  1. Så intressant! För vilken årskurs undervisar du? Är själv relativt ny utexad så suger åt mig svenskatips! 🙂

    1. Jag är på gymnasiet, dels på introduktionsprogrammen men också på estetiska programmet. Har som sagt inte prövat den här boken själv, men jag tror att den kan funka bra.

  2. Som om vi hade glömt lyssnade jag på och den är riktigt bra. Angelägen i nutid och för oss som är tillräckligt gamla för att minnas vit makt och nynazism i det tidiga 90-talet är den en påminnelse om den tidens strömningar och åsikter.

Kommentarer är stängda.

Rulla till toppen
%d bloggare gillar detta: