Mina svar på I

Skärmklipp 2015-10-15 11.05.56

De här satt hårt inne må jag säga, men låt mig presentera mina svar på I:

Nämn en favoritförfattare med för- eller efternamn på I.

Jag gillar verkligen Ingelin Angerborns böcker för barn och unga. Jag och grabbarna O har skrattat oss igenom hennes katatrofböcker, men de läskiga har de inte fått bekanta sig med ännu. De skrämmer nämligen deras fega mamma.

Berätta om ett kulturellt verk som innehåller ett ord på I och som är skapat av och/eller har en kvinna i huvudrollen.

Lost in Translation är en riktigt bra film av Sofia Coppola. Det skulle ha kunnat bli en obehaglig historia om en äldre man och en yngre kvinna, men så blev det inte alls.

Berätta om en kvinna med för- eller efternamn på I som du beundrar. Det kan vara en känd eller okänd kvinna, död eller levande inom vilket område som helst. Motivera gärna ditt svar.

Indira Gandhi var väl inte bara en ängel, men ändå en kvinna värd att beundra. Hon var Indiens tredje premiärminister och dotter till Jawaharlal Nerhu, en förste premiärministern. Indira Gandhi mördades 1984 och efterträddes av sonen Rajiv Gandhi.

Vilken kvinna med för- eller efternamn på I är du nyfiken på, men ännu inte upptäckt?

Jag har inte läst någonting av Inger Alfvén och det är nästan lite pinsamt. Jag vet inte om jag är så nyfiken egentligen, men det är en författare man ”ska” ha läst ändå. Hon har just kommit ut med boken Berör mig inte. Berör mig.

 

9 reaktioner på ”Mina svar på I”

  1. Jag hade också med Indira Gandhi på min lista. Visst hade hon fel och brister, men det var ändå enastående att kunna dominera Indiens politiska liv som hon gjorde.

  2. Angerborn känner jag inte till alls. Lost in Translation stod jag ut med för att miljön är Tokyo.
    Indira Gandhi hade jag med på G. En människa i den ställningen som inte är kontroversiell finns inte. Inger Alfvén är mycket läsvärd. Hon är mästare på att beskriva relationer. Den senaste romanen tillhör inte hennes allra bästa, vilket inte betyder att den inte är läsvärd.

Kommentarer är stängda.

Rulla till toppen
%d bloggare gillar detta: