Gilla Böcker + Lilla Piratförlaget = SANT

rwgsmruhvlhcd4rpiyb7

Ett av mina absoluta favoritförlag Gilla Böcker går nu ihop med Lilla Piratförlaget och gör en gemensam utgivning av barn- och ungdomsböcker. Huvudnamnet för de sammanslagna förlagen blir Lilla Piratförlaget och Gilla Böcker kommer att vara ungdomssektionen, med en fortsatt utgivning av böcker för ungdomar och unga vuxna.

Ada Wester och Anna Levin, som grundade Gilla Böcker 2010, har verkligen byggt upp ett kanonförlag och jag är självklart glad för deras skull. Ändå kan jag inte låta bli att oroa mig för att utgivningen ska förändras för mycket. Redan nu har genrer som inte riktigt passar mig tagit sig in utgivningen och breddning är alltid trevligt, men samtidigt innebär en tydligare nischning en trygghet för läsaren. Jag hoppas att Lilla Pirat Gilla inte blir ett ungdomsboksförlag som andra, som ger ut allt möjligt, utan fortsätter att koncentrera sig på vissa genrer. Det är de känslomässigt starka böckerna som varit Gillas signum och jag har tyckt om den helhet som funnits i utgivningen

I höst planerar nya Lilla Pirat sin första utgivning och de första böckerna kommer ut under våren 2016. På bokmässan har förlagen, eller rättare sagt det nybildade förlaget, en gemensam monter B05:59.

Här kan du läsa pressmeddelandet.

 

Kommentarer är stängda.

Rulla till toppen
%d