The Third Wife

419t1KWTSVL._SY344_BO1,204,203,200_

The Third wife handlar om Adrian, en ganska så självcentrerad man som haft lyckan att tre gånger finna kärleken och dessutom behålla de tidigare. Maya är Adrians tredje fru och ingår i en stjärnfamilj där han är centrum. De två tidigare fruarna och de fem barnen umgås alla med sin far och före detta och i gemenskapen ingår självklart Maya. Så en kväll super hon sig redlös och hamnar framför en buss. Den tredje frun dör och kvar finns en familj som är mer splittrad än vad vi anat. Barnen har haft tillgång till båda sina föräldrar, men är ändå övergivna. Fruarna accepterar varandra, men är de lyckliga? Var Maya lycklig? Vi får veta en hel del om henne, men inte allt och det är lite synd.

Lisa Jewell är en favoritförfattare. Jag gillar både de böcker hon skrivit som faller inom genren chicklit och de senare som är mer komplexa familjeberättelser med en rejäl dos svärta. I flera böcker är det hemligheter som kommer upp till ytan och så även denna gång. Beskrivningen av de nio personerna i centrum är spännande, men jag kan tycka att historien hade funkat ännu bättre om den tredje frun hade försvunnit utan att dö. Jag saknar hennes röst och tror att det hade blivit en mer intressant berättelse med henne som en levande del i den. Nu blir det mest spekulationer och gissningar, vilket gör att jag saknar något.

Trots detta är The Third wife en bra bok, om än inte riktigt så bra som de böcker Lisa Jewell brukar skriva. Det är helt klart en välskriven och läsvärd berättelse om en väldigt ovanlig familj.

Rulla till toppen
%d bloggare gillar detta: