#sommarlovmedkulturkollo #fantasi

Fanta29670769_O_1si får mig att tänka på barnböcker. Vackra, färgglada och fantasifulla barnböcker. Per José Karlén har illustrerat två av de böcker vi läste om och om igen då grabbarna O var små. En av dem har han också skrivit själv och det är den absoluta favoriten Tinkel och Tonkel i Tinkeltonkellandet (tala om tungvrickande titel).

Boken handlar om de brutala Tonklarna, som ser ut som hemska, men färgglada dinosaurier och Tinklarna, som är små apliknande figurer. En av de minsta Tonklarna, som passande nog heter Tonkel, blir vän med en Tinkel och deras värld förändras. Supersöt och charmig bok om hur vänskap kan övervinna om inte allt, så väldigt mycket.

29668513_O_1

 

Faktiskt är även Giraffen Staffan riktigt bra, trots att författarna Sören Olsson och Anders Jacobsson inte tillhör mina favoriter. Den handlar om giraffen Staffan som adopteras av en apa och växer upp bland en massa apor på en ö. Just illustrationerna av de olika aporna, som alla verkligen är fantastiska personligheter, var det som roade grabbarna O mest. Visst läste vi texten, men det var bilderna som var bäst. Även berättelsen om giraffen Staffan har ett bra budskap och det tycker jag är riktigt viktigt när det kommer till barnböcker.

Rulla till toppen
%d bloggare gillar detta: