Saker att skratta åt

4124040732

Damerna bakom skrattade så de grät och trots att jag inte bjöd mina grannar på lika många roliga skratt, så skrattade jag en del under Stand Up For Göteborg, men inte hela tiden. Jag kan hålla med GP:s recensent om att det är så många könsord och sexskämt att det ibland blir riktigt pinsamt. Kvällens konferencier Shima Niavarani var dock charmig och växte under kvällen.

Henrik Schyffert inledde och hans tjugo minuter är roliga. Troligen för igenkänningen, där hans gnäll på alla skitungar som tar över världen passar bra för oss andra gamla och bittra. Samtidigt hade han också en poäng i att många växer upp för snabbt och att parmiddagar kanske inte är det som ska gälla då man är tretton. Schyffert hade kul och jag hade kul. En bra inledning.

Därefter var det Magnus Betnérs tur och han var tyvärr en stor besvikelse med krystade skämt om Cameron och porr på engelska. Jag drog lite på munnen, men skrattade inte ordentligt en enda gång. Jag brukar gilla Betnér och har sett honom live ett par gånger. Nu var han dock en parodi på sig själv och blev mer tragisk än rolig.

Inte heller Bianca och Tiffany Krönlöf var jätteroliga, men de har ett budskap och för fram det på ett effektivt sätt. Kanske är det jag som är gammal, men jag tyckte att budskapet drunknade i könsord allt som oftast. Bianca är bäst, Tiffany sjunger bra, men tillför inte jättemycket.

Jonas Gardell var roligare än på länge. Visst kör han lite samma stil som han gjort de senaste typ 30 åren, men han är bra på det han gör. Skämten sitter och han knyter snyggt ihop sina minuter på scen. Sverigedemokraterna får sig några rejäla kängor och publiken hyllar.

Och så till sist, den vi alla väntat på, den fenomenale Eddie Izzard. Den mannen är otrolig. Hur kan han få en publik att vrida sig av skratt genom att skämta om Charles I, Lejonhjärta, Luther och en massa andra historiska figurer övergår mitt förstånd, men han gör det. Vi skrattar oavbrutet och jag är mer imponerad än någonsin. Även han verkar ha riktigt kul och springer runt på scenen med en fantastisk energi. Izzard slår sina svenska kollegor med hästlängder och visar att det går utmärkt att skämta om annat än sex och att könsorden inte måste krydda varje mening.

Showen avslutas som sig bör med att Eddie Izzard tar en selfie, eller förlåt groupie. Han är alltså fotograf till inläggets bild.

Rulla till toppen
%d bloggare gillar detta: