Saker jag borde hinna innan Bokmässan

Kulturkollo peppar vi inför Bokmässan fram tills dess att dörrarna öppnar på torsdag. Själv börjar jag känna mig minst sagt stressad, eller förresten kanske mest tom, då jag försöker att stänga ute stressen. Trots att jag inte är nybörjare, som Lotta, så börjar jag pendla mellan pepp och panik. I år dök Bokmässan upp innan jag ens hunnit starta hösten. Jag är lite smått i chock. Det är så otroligt mycket jag borde hinna med innan torsdag.

1. Borde gå till frisören, det var ett bra tag sedan. Kanske hinner jag med en hemmafärgning, annars får jag vara kulturtantsgrå. Nu färgade jag ju håret för bara ett par veckor sedan, men se då gick det lite fel. Lyckades blanda i efterbehandlingskrämen istället för färgkrämen, vilket gjorde att det inte blev så mycket färg ens när jag panikkladdade i färgen i efterhand. Så ja, frisör hade kanske varit en bra idé.

2. Jag köpte nya skor för ett tag sedan, men har inte hunnit gå in dem alls, vilket jag planerade. Det betyder att de absolut INTE går att använda under mässdagarna, om jag inte planerar att sitta helt still, vilket självklart är omöjligt. Fail på skorna alltså. Får se vad jag kan leta fram istället i kategorin foträta och ingångna. Kläder så? Tror att det mesta ska finnas, men jag behöver organisera lite. Behöver vi synka vår klänningar Hanna?

3. Jag har en hel hög böcker som jag borde läsa. Dels minst en brasiliansk, för att känna mig lite inläst på årets temaland. Kanske kan två halvlästa ge mig lite fejkkoll, men det känns rätt fattigt om jag ska vara ärlig. Sedan finns ju de böcker jag fått, som jag borde ha läst, för att kunna se folk i ögonen. Så många böcker, så lite tid.

4. Det hade också varit lite smidigt om jag kunde läsa i alla fall en av de böcker jag köpte på the English Bookshop förra året, så att jag med gått samvete kan shoppa loss där i år igen. Det skulle möjligen, kanske, eventuellt kunna ligga fler olästa böcker här hemma som jag var absolut tvungen att köpa förra året.

5. Kanske skulle det också vara lite käckt att kolla igenom programmet lite innan jag börjar traska runt på mässgolvet. Det enda jag vet är att jag ska äta frukost och lyssna på Ester Roxberg på torsdagen och sedan heja på Pernilla Alm och Malin Roca Ahlgren klockan 17.00 samma dag. Och sedan har jag hyfsad koll på diverse mingel.

6. Anteckningsböcker ska letas fram, pennor vässas, mobilen och paddan laddas, visitkorten läggas i handväskan, seminariekortet i tryggt förvar i plånboken. Sedan tror jag att jag är så redo som jag kan bli i år.

7. Några små detaljer till bara. Jag har ett gäng lektioner att planera, som jag skulle haft på torsdag och fredag. Borde också skriva klart det där lärobokskapitlet som ska in veckan efter mässan. Då lär det inte finnas så mycket energi.

Vad ska du göra inför Bokmässan?

 

Photo by noor Younis on Unsplash

 

2 reaktioner på ”Saker jag borde hinna innan Bokmässan”

Kommentarer är stängda.

Rulla till toppen
%d bloggare gillar detta: