Drömmen om Snabbläsarklubben

Jag konstaterar, liksom Bokomaten, att läsningen går trögt i år. Faktum är att det gått trögt sedan förra sommaren och inte heller 2013 nådde jag den magiska gränsen 150 lästa böcker. Jag tänker inte kasta in handduken redan, men har svårt att se att det skulle bli så många lästa i år. Nu ser det ut som om hösten blir lugnare. Jag ska troligen inte jobba 100%, inte heller plugga och därmed förhoppningsvis få tid till att både skriva ny lärobok och läsa.

Varför är det då viktigt att jag hinner läsa mycket? Är det en tävling? Nej, snarare ett mått på mitt mående. De senaste månaderna har varit bra och då har jag också läst mer. En trött och stressad Linda läser inte lika mycket som en glad och avslappnad dito.

Nu hägrar en innehållsrik lässommar och jag har högar med böcker jag vill läsa. Det ska bli så himla skönt. Ska bara fixa lite på läroboken den här veckan och sedan vara ledig så mycket som möjligt.

7 reaktioner på ”Drömmen om Snabbläsarklubben”

  1. Alltså, det är ju inte en tävling egentligen (el jo, lite) utan just ett mått för en själv, vad man brukar hinna med på ett år. Plus att jag mår bättre om jag får läsa ordentligt. En god cirkel.

    1. Håller med om att antalet böcker under året är ett mått på måendet. Jag mår definitivt bättre om jag läser mycket. Just nu somnar jag hela tiden, men det börjar ändå gå åt rätt håll.

  2. Jag håller med om att hur mycket och vad man läst under året är en tydlig indikation, närmast ett lakmuspapper, på hur man mår. Jag lyssnar på en hel del böcker när jag interinstitutionella orkar läsa och därför ligger mitt antal på förväntat. Inte alltid de böcker som jag egentligen skulle velat läst däremot …

    1. Jag måste kanske lära mig lyssna, det blir tv-serier iställt när jag är trött. Och enklare böcker helt klart.

  3. Håller med att läsandet är ett mått på hur man mår, för det där med tävlandet vem som läser mest struntar jag helt i. Stressad, mycket att tänka på, livsförändringar – ja, då blir det mindre läst men lite mera lyssnat. Hoppas att jag också hittar läsflytet snart, för det går rätt segt här med.

  4. känner verkligen igen mig i det ni säger! vänder mig också till film och TV när jag är för lästrött. vill så gärna nå tillbaka till tresiffrigt och nu inser jag de verkliga skälen : )

Kommentarer är stängda.

Rulla till toppen
%d bloggare gillar detta: