Omedelbumsförfattare

När bokcirkeln Bokbubblarna träffades i onsdags talade vi bland annat om de författare vars böcker som får oss att släppa allt annat och bara slänga oss äver deras nyutkomna verk. Jag insåg då att jag har få sådana författare kvar. Frågan är vad det beror på. handlar det om att jag blivit äldre och mindre hysteriskt dyrkande, eller handlar det om bokhögar och tidsbrist. Det finns en del författare kvar som jag gärna vill läsa så fort de släpper nytt, men tyvärr få där jag verkligen gör det.

Fem författare vars böcker jag läser så fort jag kan är:

Jonas Gardell

Barbara Voors

Katarina Wennstam

Ann Rosman

Karin Alvtegen

 

Idel svenskt alltså!

Vilka författare låter du aldrig vänta?

 

8 reaktioner på ”Omedelbumsförfattare”

  1. Oh, jag har upptäckt David Safier, författaren bakom ”Dålig karma” och ”Min familj och andra monster”. Sedan jag läste ut ”Dålig karma” på rekordfart var jag bara tvungen att köpa hans andra bok så fort jag fick syn på den. Jojo Moyes är en annan författare vars böcker jag har höga förväntningar på efter att ha läst ”Livet efter dig”. Slutligen har jag svårt att inte genast köpa (eller börja sukta efter) böckerna i B Wahlströms barnboksklassiker – serie, samtliga illustrerade av enormt duktiga Robert Ingpen.

  2. Visst har jag flera författare jag vill läsa omgående. Liza Marklund, GW, Elizabeth George som jag ännu inte gett upp, och många fler 🙂 Oftast är det ekonomin som avgör om jag köper den omgående eller får vänta till pocker eller låne-e-bok blir ett alternativ 🙂

  3. Haruki Murakami. Men efter att ha läst ”Den färglöse herr Tazaki” känns det som om det är samma samma åter igen. Det hindrar mig dock inte från att längta efter nästa bok.

  4. Chimamanda Ngozi Adichie, Jhumpa Lahiri och Nicole Krauss läser jag på stört. Bevakar på amazon och sliter upp paketet. Annars har det blivit allt färre med åren.

    1. Det är författare som jag i teorin vill läsa bums, men som skriver för tunga böcker (bokstavligen) för att jag ska göra det tyvärr.

  5. Nick Hornby (om inte ämnet verkar för trist), Arundhati Roy om hon skrev något mer, Marian Keyes rätt omgående, Ian McEwan (utom Hetta-zzz), Robert McLiam Wilson om han skrev något mer, Sara Kadefors. Med risk för att någon av dem är död eller att jag har missat någon bok.

Kommentarer är stängda.

Rulla till toppen
%d bloggare gillar detta: