Grabbarna O gillar Jo

9789163871955

Jo Salmson är en stor favorit hos grabbarna O och nu har vi läst första delen i den nya serien Maros resa som heter Kungen kommer.  Illustrationerna gjorda av Åsa Ekström är väldigt fina och ger boken extra stämning. Det blir verkligen en resa i tiden. Hon illustrerade även serien om Tam, som är vår favoritserie av Jo Salmson.

Vår resa går bakåt i tiden till kungarnas och riddarnas tid. Maro är äldste sonen till en av kungens riddare och det är meningen att han ska få ge sig av med sin far och Kung Edric och arbeta som page. Allt i Maros liv handlar om att han en dag ska bli riddare och det är inte bara en dröm, han arbetar hårt också. Problemet är bara att han fortfarande har en liten ponny. Han vill ha en riktig stridshäst.

Maros ställer till det för sig, men faktum är att hans misstag bäddar för en riktigt spännande fortsättning. Andra delen i serien Skuggan och draken kommer i december, men vi skulle gärna läsa den mycket tidigare.

Både den nyblivna åttaåringen och sexåringen absolut älskade den här boken. Det fanns så mycket att prata om under läsningen om hur man egentligen ska vara och hur man absolut inte ska vara. Dessutom är den historiska miljön så himla spännande och det är extra kul med högläsning då boken är bra även för den som läser.

 

2 reaktioner på ”Grabbarna O gillar Jo”

    1. De är spännande, men Almandrarna var nästan lite för spännande. Vi har sista delen kvar och ingen vågar riktigt läsa.

Kommentarer är stängda.

Rulla till toppen
%d bloggare gillar detta: