Om Downton Abbey och vänskap

DowntonAbbey1

Jag har verkligen varit helt slut de senaste veckorna och det syns på läsningen. I år har tempot varit ganska bra, men de böcker jag läst har varit av den lättsamma sorten. Det betyder definitivt inte att jag läst dåliga böcker, tvärtom har jag läst böcker som passar mig perfekt just nu.

När en bok med titeln While we were watching Downton Abbey kostar mindre än 6 dollar är det ganska naturligt att nämnda bok hamnar i en Kindle app. En perfekt bok för en trött hjärna helt klart. Författaren Wendy Wax tar oss med till Atlanda och det mycket lyxigt lägenhetskomplexet the Alexander. Ett hus med portvakt och fina sällskapsytor.

Vi får träffa författaren Claire som sliter med sin tredje roman och trots att hon bestämt sig för att skriva på heltid får hon inte ur sig ett ord. Hon saknar sin dotter som just börjat collage och känner inte alls att hon lever sin dröm.

Brooke är ensamstående mamma och lägenheten är hennes skilsmässopresent från den före detta maken. Han visar mycket lite intresse för deras gemensamma döttrar och mer för sin nya Barbie-flickvän.

Sist i det som ska bli en tajt trio är Samantha som varit gift i 25 år och borde vara lycklig. På pappret har hon nämligen allt, men i verkligheten är hon mest rädd för att hennes nu vuxna syskon ska ställa till det för sig och för att hennes på ytan så fina liv ska krackelera.

När Edward, husets portvakt, startar en tv-klubb där ett stort gäng kvinnor i huset tittar på Downton Abbey tillsammans, möts de tre kvinnorna och självklart blir de vänner. Det här skulle kunna vara en bok som alla andra, mönstret känns igen, men tack vare alla referenser till en av mina absoluta favoritserier blir det en riktig höjdare. Det låter så extremt trevligt att ses en gång i veckan och dricka drinkar, se på Downton Abbey och sedan diskutera avsnittet över en kopp te.

För ja, det krävs nog att du är ett fan av Downton Abbey för att du ska uppskatta den här boken, som visserligen är en rapp och välskriven underhållningsroman, men som blir bra mycket tack vare Downton Abbey. Min längtan efter säsong 4 är knappast mindre efter läsningen, men mitt sig efter att se om alla avsnitt har blivit ännu större. Ett sommarprojekt kanske?

10 reaktioner på ”Om Downton Abbey och vänskap”

  1. Hoppas verkligen att säsong 4 kommer springande snabbt! Saknar att titta på den tillsammans med familjen men men har ju alltid säsong 1-3 att titta på DVD 😉

  2. Åh, den låter väldigt mysig!
    (Har dock inte bestämt mig för om jag ska se säsong 4. Är ganska (jätte-) upprörd över Vissa Saker.)

Kommentarer är stängda.

Rulla till toppen
%d bloggare gillar detta: