Ljuvlig lyrikroman för unga

the day before FINAL#42DAA5

Det här kan vara min absoluta favoritgenre, böcker bestående av dikter som bildar en helhet. Om jag någon gång lyckas skriva en skönlitterär bok är det en lyrikroman jag vill skriva.  I USA verkar genren vara större och där skrivs en hel del lyrikromaner för unga. Jag har tidigare läst Sonya Sones (som jag till min glädje såg har gett ut en vuxenbok) och Ellen Hopkins, samt Aase Berg som skrivit den fantastiska Människoätande människor i Märsta och ofta har jag tänkt att jag skulle läsa mer. Nu hr jag äntligen fått tummen ur att läsa en bok av Lisa Scroeder och det kommer jag definitivt att göra fler gånger.

The day before handlar om Amber och hennes sista dag innan något riktigt livsomvälvande sker. Jag tänker inte avslöja vad, för det är liksom lite av grejen med boken. Hon tillbringar större delen av dagen på stranden där hon träffar Cade. Också han har något stort framför sig. De försöker njuta av dagen utan att tänka på det som ska komma. Det blir en på många sätt perfekt dag, där det svarta får lov att sippra ut ibland, men där fokus är på nuet och livet.

Nu har jag lånat ut mitt exemplar av The day before och kan inte bjuda på några smakprov mer än den inledande dikten jag redan visat,  så ni får tro mig på orden när jag säger att det här är en riktigt bra och snyggt skriven bok. Mycket, mycket läsvärd. Jag tycker om att många av dikterna fungerar både fristående och som en del av helheten. Skickligt.

Nu är jag sugen på att läsa mer av Schroeder, men är lite skeptisk till böckerna om spöken. Det får nog bli Falling for you

2 reaktioner på ”Ljuvlig lyrikroman för unga”

Kommentarer är stängda.

Rulla till toppen
%d bloggare gillar detta: