100 bra böcker att läsa

Dagen till ära har jag uppdaterat min topp-100-lista. En bok per författare, vilket gör att det alltså handlar snarare om 100 författare än 100 böcker. Av vissa älskar jag nämligen allt!

Listan hittar du här.

3 reaktioner på ”100 bra böcker att läsa”

  1. Många bra tips, tack Linda! Speciellt den där sjöjungfruboken verkar ju vara något i hästväg, med tanke på att den innehar både sjunde och tiondeplatsen 🙂 Men var har du gjort av Hjalmar? Lustigt att Nick Hornby (som är en av mina favoriter också) toppar med den av hans böcker jag tyckte minst om!

    1. Söderberg finns på plats 66, men de har ingen inbördes ordning. Tack för skarpa ögon. Frågan är om den skulle vara lika bra nu, men för 15 år sedan var den vansinnigt nyskapande med en kursiv mördare… Vilken Hornby gillar du bäst?

Kommentarer är stängda.

Rulla till toppen
%d bloggare gillar detta: