Tänkbara litteraturländer 2013

Min utmaning under året är att läsa böcker från fler än 20 länder och det här är författare som jag verkligen vill läsa. Läser jag dem alla är jag uppe i 25 länder och det borde inte vara en omöjlighet:

Léonora Miano Kamerun

Sigrid Undset Norge

Jon Kalman Stefansson Island

Sofi Oksanen Finland

Nawal El Saadawi Egypten

Kyung-Sook Shin Sydkorea

Abdellah Taïa Marocko

Tana French Irland

Fatou Diome Senegal

Roberto Saviano Italien

David Toscana Mexico

Herman Koch Holland

Astrid Rosenfeld Tyskland

 

12 reaktioner på ”Tänkbara litteraturländer 2013”

 1. Åh, vad roligt! Vill nästan haka på, men pressen blir nog för stor. Ska däremot kolla efter vilka länder jag har hunnit med hittills i år!

  1. Att jag gör en lista betyder inte att alla böcker på den blir lästa, men det är skönt ändå att ha en lista att utgå ifrån.

 2. Kul! Jag norpar med mig Undset från din lista och slår ett slag för Toscanas ”Den sista läsaren” om du inte läst den än. Atlantens mage gillade jag också och Oksanen men När duvorna försvann är inte lika bra som Utrensning, om du frågar mig. Stefansson skriver fantastiskt fint.

 3. Kul att se att du redan börjat läsa Middagen av Herman Koch. Boken är en stor framgång i Nederländerna och många andra länder, senast USA. I Sverige har boken knappt uppmärksammats. Kan man hoppas på ett blogginlägg om den här boken? Jag är mycket nyfiken på hur andra uppfattar boken, själv är jag ambivalent.

  1. Har just läst ut den och tyckte om, men den var inte riktigt vad jag trodde. Det började som en bok och slutade som en annan. Inlägg kommer!

 4. Vilken kul idé! 🙂
  Vilka länder är det som du redan läst böcker från? Om du (mot förmodan) inte skulle ha Danmark eller Frankrike/Marocko på listan så kan jag tipsa om Inger Christensen och Muriel Barbery.

  /Liv

Kommentarer är stängda.

Rulla till toppen
%d bloggare gillar detta: