Prutten roar grabbarna O

Prutten-hittar-en-skatt-208x300

Prutten hittar en skatt är den tredje boken i Cecilia Libecks serie om Hemliga fyran. Vi får återigen träffa syskonen Peggy och Pyret, som tillsammans med kompisen Hamid och hunden Prutten löser mysterier i närområdet. Mycket ofarliga mysterier. Den här gången hittar de ett skrin med pengar och söker efter dess ägare. Humorn är styrkan, mer än spänningen.

Prutten hittar en skatt är en ganska söt historia som var rolig att läsa, men som vi troligen inte kommer att läsa om tillsammans. Det räcker liksom med en gång. Illustrationerna gör att Prutten hittar en skatt ändå är ganska trevlig att läsa. Vi hade roligt under läsningen, det hade vi, och Storebror kommer säkert att träna läsning med Hemliga fyran, men det är ingen stor favorit. En bra bok för barn helt enkelt, men inget extra. Bettina Johansson bilder är dock livfulla och fina. De tillför en ny dimension till berättelsen och det finns mycket i dem att prata om.

Egentligen känns det som om Hemliga fyran är för lite mindre barn än mina som är 6,5 och snart 8. Trots detta är böckerna i serien kategoriserade som Lättläst från 6-9 år.  Jag tror inte att nioåringar får så mycket ut av att läsa Hemliga fyran, däremot tror jag att 4-5-åringar kan tycka att det är en spännande serie.

Rulla till toppen
%d bloggare gillar detta: