Tematrio – Dåligt enligt O

tematrio

 

Lyran knyter an till diskussionen om bra och dålig litteratur i veckans tematrio och trots att jag är lite mätt på diskussionen kommer här mina bidrag:

1. Jag kan absolut uppskatta chick-lit, men den enda bok jag läst av Kristin Hannah är exempel på en mycket dålig bok i genren. Nu har jag bara läst Sommaren hon återvände, men den gjorde mig övertygad om att jag inte ska läsa något mer av henne. Jag läste den för att den stod i en byteshylla på ett hotell i Thailand. Jag blandade dessutom ihop henne med Sophie Hannah. Dåligt språk, platta karaktärer och totalt förutsägbar intrig. Tre saker som kännetecknar en dålig bok.

2. Deckare läser jag gärna, men då vill jag att boken ska vara välskriven och trovärdig. Jag vill inte att det ska finnas några lösa trådar eller logiska luckor. En deckare som absolut inte höll måttet är Östermalmsmorden av Lars Bill Lundholm, där jag hade mycket svårt att engagera mig i personerna. Inte heller tilltalades jag av språket och intrigen minns jag som allt annat än nyskapande.

3. Jag är absolut inte beredd att påstå att Hans Gunnarsson alltid skriver dåligt, då jag fått för många kommentarer som tyder på motsatsen. Däremot tyckte jag att Albatross var riktigt ointressant, men mycket berodde på att allt handlade om golf. Inte bara dock. Personporträtten var ingen höjdare och den ironiska tonen tilltalade mig inte alls. Stil är viktigt.

 

5 reaktioner på ”Tematrio – Dåligt enligt O”

  1. Kristin Hannah har jag också svårt för. Dessvärre har jag en oläst bok hemma som jag funderar på att ta itu med. Förhoppningsvis är den bra men det tror jag inte 😛

  2. Jag upplever Kristin Hannah som väldigt ojämn. En flicka som kallad Alice var i mitt tycke riktigt dålig medan Den frusna trädgården var riktigt bra (för sin genre).

    Jag har även läst Östermalmmorden och blev inte imponerad.

  3. Östermalmsmorden var ju jättebra. Har vi läst samma bok? Och du som inte läste ut den – knip. Folk som inte läst ut böckerna och sedan är fördömande är ett gissel . Som när Åsa Moberg gick i svaromål mot Anna Wahlgrens dotter. Hon hade inte ens läst boken! Vad är det med oss tjejer? Åsiktsmaskiner innan vi ens läst böckerna? Sad….

    1. Hej igen Ulla! Jag har länge undrat vem du är, då du tycks rycka ut till LBs försvar så fort hans böcker kritiseras. Jag läste ut boken trots allt och beklagar om min smak inte passar dig.

Kommentarer är stängda.

Rulla till toppen
%d bloggare gillar detta: