Vad jag ser fram emot

Veckans bokbloggsjerka handlar om böcker som kommer i vår som jag längtar lite extra efter. Det finns några som sticker ut bland de vårböcker jag vill läsa. Mest av allt är det två ungdomsböcker jag ser fram emot att läsa, av författare vars debutböcker jag älskade då jag läste dem förra året. Två fågelböcker dessutom, Fågelhuset av Ester Roxberg som ges ut av X Publishing 14 februari och  Fågelbarn av Christin Ljungqvist, som Gilla Böcker ger ut i mars. Kan bli hur bra som helst.

Dessutom planerar jag att läsa min första bok av Jessica Kolterjahn som skriver om Karin Boye i Den bästa dagen är en dag av törst, som ges ut av Forum Bokförlag, 17 april.

Med skräckblandad förtjusning ser jag också mycket fram emot att läsa Hatet- en bok om antifeminism av Maria Sveland, som på pappret är vårens viktigaste bok. Den ges ut av Leopard förlag i mars. Antagligen kommer den att få mig att både gråta och svära, men läsa den ska jag definitivt.

Det här är några av de böcker jag ser fram emot i vår, men det finns många fler. Speciellt de mindre förlagen har riktigt spännande vårutgivningar, men visst finns det pärlor även hos jättarna.

3 reaktioner på ”Vad jag ser fram emot”

Kommentarer är stängda.

Rulla till toppen
%d bloggare gillar detta: