Nominerade debutanter

Jag tycker att jag läst ganska många debutanter under 2012, men inte mer än en av de som nominerats till Borås Tidnings debutantpris. Den jag läst av de fem nominerade är Sami Saids Väldigt sällan fin och jag var tämligen säker på att han skulle bli nominerad, då det är en väldigt stark bok.

De andra nominerade är:

Elisabeth Berchtold med diktsamlingen Marialucia, som jag blev lite nyfiken på.

Katarina Fägerskiöld som skrivit Åsen, som handlar om Sofi, en nutida piga. En bok jag sneglat på, men inte kommit mig för att läsa.

Susanna Lundin, vars Hindenburg lockat mig, men trots det inte läst. Kanske dags nu.

Och så slutligen en bok som jag inte hört talas om, nämligen Tillhör Lyra Ekström Lindbäck av författaren med samma namn, född 1990 och utgiven av Modernista. Den beskrivs som en litterär BDSM-lek och får mig att känna mig mycket gammal.

Må bästa debutant vinna. Den 21 februari får vi veta vem hen är.

 

 

Rulla till toppen
%d bloggare gillar detta: