Boktolva 2013

Litetäpple

En lista med författare jag är nyfiken på är alltid bra att ha, oavsett hur många böcker som verkligen blir lästa till slut. Jag har behållit några namn från förra årets lista och lagt till några nya. De som är borttagna är sådana som hamnat på listan för att jag fått för mig att jag borde läsa något av dem. Meningslöst då jag ändå inte läser varken borde- eller måsteböcker.

Minst tolv av de här författarna vill jag läsa:

Andrea Levy

Anne Carson

Ann Patchett

Aravind Adiga

A.S. Byatt

Barbara Kingsolver

Beate Grimsrud

Ben Okri

Clarice Lispector

Colm Tóibín

Deborah Levy

Evelyn Waugh

Faïza Guène

Fred Vargas

George Orwell

Helen Dunmore

Iris Murdoch

Jeanette Winterson

Jenny Diski

Jessica Kolterjahn

Jeffrey Eugenides 

Joan Didion

Jonathan Franzen

Julian Barnes

Katie Fforde

Kiran Desai

Kjell Westö

Lars Saabye Christensen

Lina Forss

Linda Grant

Lisa Schroeder

Mara Lee

Marilynne Robinson

Milan Kundera

Monica Ali

Muriel Spark

Nawal El Saadawi

Ngugi wa Thiong’o

Nuruddin Farah

Peter Carey

Péter Esterházy

Rohinton Mistry

Salim Bachi

Sara Stridsberg

Sarah Rayner

Sarah Waters

Sebastian Barry

Sigrid Undset

Silke Scheuermann

Sonya Hartnett

Sophie Hannah

Stephen King

Stig Sæterbakken

Tawni O’Dell

Wendy Cope

Yoko Okawa

 

 

39 reaktioner på ”Boktolva 2013”

 1. Oj, det var ingen dålig lista. Där borde du ju kunna hitta tolv att läsa 🙂

  Beate Grimsruds En dåre fri kan jag verkligen rekommendera.

 2. Vilken lista! Där finns mycket bra att plocka från. Péter Esterházy har jag däremot provat och lagt ifrån mig utan att kunna läsa klart.

 3. Snygg lista! Jag håller på att knåpa på en egen inför 2013. Det verkar dessutom som att jag kommer att uppfylla min boktolva för i år! Har hittills läst 11 stycken på listan och tänkte hinna med Karin Boye också innan nyårsklockorna ringer.

  God fortsättning!

   1. George Orwell är ju mest bekant för 1984 och Djurfarmen. Jag vill dock framhålla ’Nere för räkning i Paris och London’, där han skildrar sina år i självvalt utanförskap i dessa städer. Maken till wallrafande får man leta efter. Tyvärr drog han på sig TBC på kuppen och dog inte alltför gammal.

 4. Den här hakar jag på i år igen. 2012 var ingen höjdare, hann inte med många på min lista…
  Men om jag fyller på 2012 års lista med lite nytt blod och gör en låååång lista så kanske jag får ihop det? 🙂
  Gott Nytt på dig!

 5. Jag sitter och knåpar med min boktolva 2013 just nu! (: Jag ska också skriva upp en del namn så man har lite att inspireras av! (; (: Jag kopierar din fina bild och länkar till dig för boktolva-idén precis som förra året! (: Jag klarade elva namn av tolv 2012 – tacka vet jag boktolvan! 😀

Kommentarer är stängda.

Rulla till toppen
%d bloggare gillar detta: