7 december Angela, Angelica

När jag var liten, inte pytteliten men kanske 11-12 år, hade jag en svartvit TV på mitt rum. På den såg jag gärna Falcon Crest och till Angela Channing hyste jag en hatkärlek som innehöll mer hat än kärlek.

Angela S. Choi har skrivit boken Hello Kitty måste dö, som är fylld utav en ilska utöver det vanliga. En bok jag tyckte var rätt underhållande, men inte direkt bra. Jag är dock lite nyfiken på vad denna författare ska hitta på härnäst.

I all välmening av Angelica Garnett låter riktigt intressant. Hon föddes 1918 och båda hennes föräldrar tillhörde Bloomsburygruppen, liksom hennes moster Virginia Woolf.

På svenska heter den Ängeln på sjunde trappsteget, men på engelska Angela´s ashes. Frank McCourt har skrivit om sin minst sagt eländiga barndom i irländska Limerick. Och Angela, det är hans mamma.

Har du någon Angela eller Angelica du vill berätta om?

Rulla till toppen
%d bloggare gillar detta: