Två samvetsfrågor besvarade

I veckans bokbloggsjerka ger Annika oss två frågor att besvara.

Det har väl knappast gått någon förbi vem det var som vann Nobelpriset i litteratur, och en av veckans frågor är naturligtvis om det var rätt person som kammade hem priset?

Att diskutera i termerna rätt och fel känns inte relevant, då jag förmodar att Akademien får välja den de tycker är bäst lämpad. Att handelsministern är den första att jubla, medan kritikerna pekar på Mo Yans nära relation med det styrande kommunistpartiet gör att valet känns lite udda ändå. Politiskt, men på ett märkligt sätt. Peter Englund lyfter självklart fram Mo Yans verk och visst är det de som ska stå i centrum. Att Mo Yan också uttalat en önskan om att fredspristagaren Liu Xiaobo visar ändå att han inte låter sig tystas.

Jag kan inte påstå att jag blev överraskad över valet, inte heller att jag jublade. Att priset hamnade utanför Europa är positivt, men att ännu en man fick det är inte lyckat.

Och så den andra frågan som är bra mycket jobbigare att besvara.

Hur många böcker finns just nu i din att-läsa-hög?

Nu beror det ju på hur man definierar en att-läsa-hög visserligen, men det finns minst 50 böcker som jag vill läsa just precis nu. Jag brukar aldrig stressas av olästa böcker, men nu när mitt lästempo är lågt och min energi ännu lägre börjar stressen faktiskt komma krypande. Det blir perfekt timing med en dryg vecka i Spanien i början av november.

Totalt har jag säkert mer än 150 olästa böcker hemma, men helt ärligt tror jag inte att jag vill läsa dem alla. Dags för rensning kanske?!

 

1 reaktion på ”Två samvetsfrågor besvarade”

  1. Det låter som jag. Står de olästa böckerna för länge tappar jag intresset och köper nytt. Jag antar att vissa böcker kommer förbli olästa.

    Jag har också ett dåligt lästempo just nu och blir frustrerad för det finns flera böcker jag verkligen vill läsa. Men det lossnar väl snart, som det brukar.

Kommentarer är stängda.

Rulla till toppen
%d bloggare gillar detta: